Biļetes un darba laiks

Izstādes darba laiks

5.-6. septembrī 10.00–18.00

7. septembrī 10.00–17.00

Ieejas biļetes (vienreizējam apmeklējumam):

Ieejas biļete – 6,00 EUR

Ģimenes biļete (2 pieaugušie + 2 bērni 7 līdz 18 gadiem) – 14,00 EUR (tikai piektdien un sestdien)

Invalīdiem – 4,00 EUR

Autostāvvieta – 5,00 EUR

Stāvvietas apmaksu iespējams veikt maksas automātā (norēķini ar karti) vai mobilajā lietotnē – "Mobilly" (apmaksas zona – SIC).

Lai savlaicīgi iegādātos grupas biļetes (10+) Eur 4.00, lūdzam iesniegt uz mācību iestādes veidlapas noformētu grupas sarakstu, nosūtot uz e-pastu: janis.dansons@bt1.lv vai izstādes laikā – uz vietas biļešu kasē.

Grupas pavadošajam pedagogam izstādes “Riga Food 2023” apmeklējums ir bez maksas!

Pasākumu programma 2023

7. septembrī, ceturtdien

08.00–12.00 Pārtikas kvalitātes konkurss “The Baltic Taste Award”
Organizē: “Pavāru klubs”, Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1, Agroresursu un ekonomikas institūts sadarbībā ar Zemkopības ministriju
Halle Nr. 1
Slēgtais pasākums!
11.00-11.30 Izstādes “Riga Food 2023” oficiālā atklāšanas ceremonija
Halle Nr. 2, konferenču zāle Nr. 3
11.00–17.00 Kontaktbirža “B2B Marketplace”
Organizē: Latvijas Tehnoloģiskais centrs un Eiropas Biznesa atbalsta tīkls Latvijā (EEN)
Izstādes dalībnieku stendi un Inovāciju laundžs hallē Nr. 2
11.30-11.50 “Nordic International Cider Awards” (NICA) – Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sidra konkursa apbalvošanas ceremonija
Organizē: Latvijas Lauku tūrisma asociācija “Lauku ceļotājs” sadarbībā ar Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrību un “CiderWorld” (Vācija), atbalsta Zemkopības ministrija
Halle Nr. 2, konferenču zāle Nr. 3
11.40–12.00 Uzrunas Baltijas profesionālo skolu komandu konkursa “Zero Waste Challenge” dalībniekiem
Taigo Lepiks (Igaunija), Igaunijas pavaru asociacijas prezidents, Igaunijas prezidenta šefpavārs
Justīns Kapkovičs (Justinas Kapkovičius) (Lietuva), Lietuvas Ilgtspējas akadēmijas vēstnesis
Svetlana Riškova (Latvija), “Pavāru kluba” valdes locekle
Halle Nr. 2, “Riga Food” viesistaba
11.50-12.00 Latvijas uzņēmumu – Ukrainas nacionālā iepakojuma konkursu uzvarētāju apbalvošana
Apbalvo: Veronika Halaidži (Вероніка Халайджі), Ukrainas nacionālās organizācijas “Klub Pakuvaļņikiv” prezidente; Iveta Krauja, Latvijas Iepakojuma asociācijas valdes priekšsēdētāja un Pasaules Iepakojuma organizācijas valdes locekle
Halle Nr. 2, Konferenču zāle Nr. 3
11.55–12.00 “GEMOSS” jubilejas skatuves atklāšana
“Gemoss” īpašnieces, vadītājas Ievas Treijas uzruna
Halle Nr. 1, “GEMOSS” jubilejas skatuve
12.00–15.00 Kokteiļu konkurss “Monin Cup Latvia 2023”
Halle Nr. 1, “GEMOSS” jubilejas skatuve
12.00–15.00 Sidra festivāls – Latvijas un ārvalstu sidru degustācija
Halle Nr. 2, blakus Latvijas nacionālajam kopstendam
12.00–17.00 Baltijas profesionālo skolu komandu konkurss “Zero Waste Challenge”
Halle Nr. 2, konkursu laukums
12.00–18.00 Grila parks
Grilēšanas sacensības, meistarklases, konkursi un degustācijas
Jaunāko grila modeļu un to piederumu demonstrācijas
Āra laukums pie ieejas Izstāžu centrā Ķīpsalā
Organizē: “Grilētāju brālība”
13.00–14.00 Ukrainas nacionālā kopstenda atklāšana
Halle Nr. 2
13.00–14.00 Diskusija par ilgtspēju un energoefektivitāti
Piedalīsies:
Justīns Kapkovičs (Justinas Kapkovičius), Lietuvas Ilgtspējas akadēmijas vēstnesis
Taigo Lepiks, Igaunijas pavaru asociacijas prezidents, Igaunijas prezidenta šefpavārs
Darjus Katins (Darius Katinas), “Bocuse d’Or” Lietuvas prezidents
Angelika Udekilla, (Angelica Udeküll), restorāna “Wicca” šefpavāre
Žanis Raivo Behmanis, viens no biedrības “Jauno pavāru kustība” dibinātājiem
Sergejs Šiporovs, “Snatch” šefpavārs
Lauris Aleksejevs, restorāna “Dia 36.line” šefpavārs, Latvijas garšu pazinējs
Svetlana Riškova, “Pavāru kluba” valdes locekle
Halle Nr. 2, “Riga Food” viesistaba
Par mājīgumu “Riga Food” viesistabā rūpējas “Ziemeļu akcents
14.00–14.50 Medus prezentācija un degustācija
Organizē: Latvijas Biškopības biedrība
Halle Nr. 1, Atvērtā skatuve
15.00-15.30 Kokteiļu konkursa “Monin Cup Latvia 2023” apbalvošana
Halle Nr. 1, “GEMOSS” jubilejas skatuve
16.30–17.00 Baltijas profesionālo skolu komandu konkursa “Zero Waste Challenge” uzvarētāju apbalvošana
Halle Nr. 2, “Riga Food” viesistaba

8. septembrī, piektdien

10.00–14.00 Baltijas un ārvalstu sidrdaru profesionāļu diskusija
Diskusijā piedalās starptautiskie sidra eksperti
Darba valoda: angļu
Organizē Latvijas Lauku tūrisma asociācija “Lauku ceļotājs”, atbalsta Zemkopības ministrija un Baltijas jūras reģiona sadarbības projekts "BASCIL"
Konferenču zāle Nr. 1
10.00–14.00 Dobeles Dārzkopības institūta Latvijas un Baltijas sidra ābolu šķirņu prezentācija
Konferenču zāle Nr. 1
10.00–15.00 Pavāru sacensības “Latvijas gada pavārs 2023”, “Latvijas gada pavārzellis 2023”
Organizē: “Pavāru klubs”
Halle Nr. 2, Konkursa laukums
10.30–17.00 Kontaktbirža “B2B Marketplace”
Organizē: Latvijas Tehnoloģiskais centrs un Eiropas Biznesa atbalsta tīkls Latvijā (EEN)
Izstādes dalībnieku stendi un Inovāciju laundžs hallē Nr. 2
11.00 “Lavazza” kafijas meistarklase & degustācija
Halle Nr. 2, “Riga Food” viesistaba
11.00–11.30 Grilēšanas sacensības “Šašlika karalis un karaliene”
Grila parks, āra laukums pie ieejas Izstāžu centrā Ķīpsalā
11.30–13.00 Raidījumu cikla “Grila klase” aktivitātes kopā ar “Grilētāju brālību”
Viss par un ap grilēšanu, BBQ un kūpināšanu
Grila parks, āra laukums pie ieejas Izstāžu centrā Ķīpsalā
12.00–13.00 Viedokļu duelis – stendaps “Andris Reizenbergs vs. Inguss Reizenbergs”
Halle Nr. 1, “GEMOSS” jubilejas skatuve
12.00–14.00 Seminārs “Intelektuālā īpašuma aizsardzība pārtikas nozarē Ķīnas, Āzijas un trešo pasaules valstu tirgos”
Rīko: Latvijas Tehnoloģiskais centrs un Eiropas Biznesa atbalsta tīkls Latvijā sadarbībā ar Eiropas Komisijas Intelektuālā īpašuma (IĪ) aizsardzības struktūrvienību “China-IPR SME Helpdesk”
Darba valoda: angļu
Inovāciju laundžs hallē Nr. 2, Inovāciju ekspozīcijā (stenda Nr. B 38)
12.00–17.00 “French Gourmet Day” atklāšana
Franču premium dzērienu un produktu prezentācija
Halle Nr. 2, konferenču zāle Nr. 3
13.00–13.50 Lekcija “Ājurvēdas diēta. Senie principi mūsdienu uzturā”
Izstādē “Riga Food”, kur cildinām lielisku ēdienu un lieliskas garšas, iepazīstināsim ar ājurvēdas pamatiem, kas uzlabos dzīves kvalitāti un enerģijas līmeni, izmantojot ēdienus, kurus esat pieraduši ēst, kā arī iedvesmos uzlabot jūsu ikdienas paradumus
Lektore: , klīnikas “Planet Ayurveda” Indijā dibinātāja un galvenā ārsta Dr. Vikrama Čauhana grāmatas “God's Manual for Healing” (latviski izdota “Dzīves Vieduma Rokasgrāmata”) tulkotāja
Halle Nr. 1, Atvērtā skatuve
13.00–14.00 Grilēšanas duelis
Grila parks, āra laukums pie ieejas Izstāžu centrā Ķīpsalā
13.15–14.00 Kokteiļu gatavošana kopā ar Linardu Grundmani
Halle Nr. 1, “GEMOSS” jubilejas skatuve
14.00–14.50 Medus prezentācija un degustācija
Organizē: Latvijas Biškopības biedrība
Halle Nr. 1, Atvērtā skatuve
14.00–15.00 Grilēšanas sacensību “Šašlika karalis un karaliene” noslēgums un apbalvošana
Grila parks, āra laukums pie ieejas Izstāžu centrā Ķīpsalā
14.00–15.00 Seminārs “Atbalsts digitalizācijai ražošanas uzņēmumiem pārtikas nozarē”
Atbalsts procesu digitalizācijai pārtikas ražotājiem Ilze Raudiņa, Eiropas Digitālās inovācijas centra (EDIC) digitalizācijas virziena vadītāja
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) atbalsts pārtikas ražotājiem: procesu digitalizācijai, eksportam un jaunu produktu izstrādei Arīna Kudrjavceva, LIAA Klientu apkalpošanas nodaļas vadošā klientu apkalpošanas speciāliste
Rīko: Latvijas Tehnoloģiskais centrs, Eiropas Biznesa atbalsta tīkls Latvijā, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Eiropas Digitālās inovācijas centrs, Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija
Darba valoda: latviešu
Inovāciju laundžs hallē Nr. 2, Inovāciju ekspozīcijā (stenda Nr. B 38)
14.15–14.45 Meistarklase “Pasaules klasisko kokteiļu bezalkoholiskās versijas”
Andris Reizenbergs, “Gemoss” dzērienu eksperts
Halle Nr. 1, “GEMOSS” jubilejas skatuve
15.00–15.50 Grilēšanas meistarklase kopā ar “ABAS Smokehouse” kūpinātavu ražotāju un kūpināšanas lietpratēju Guntaru Indriksonu
Grila parks, āra laukums pie ieejas Izstāžu centrā Ķīpsalā
15.00–15.50 Meistarklase “Kas ir īsts sklandrausis?”
Rodi atbildes uz jautājumiem: kāda ir īstā sklandrauša recepte, vai sklandrausi var pagatavot ikvienā virtuvē, kā sklandrausis atšķiras no citiem raušiem u. c.
Sklandrauša degustēšana
Organizē: “Novada garša”
Halle Nr. 1, Atvērtā skatuve
15.00–17.30 Seminārs “Pārtika & iepakojums – izaicinājumi pārtikas zudumu novēršanā un iepakojuma optimizēšanā”
Rīko: Latvijas Tehnoloģiskais centrs, Eiropas Biznesa atbalsta tīkls Latvijā, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte, Valsts vides dienests, Latvijas Iepakojuma asociācija
Darba valoda: latviešu
Inovāciju laundžs hallē Nr. 2, Inovāciju ekspozīcijā (stenda Nr. B 38)
15.30–16.00 “TV24” raidījuma tiešraide “Šefpavārs. Uz līnijas”
Ina Poliščenko, raidījuma “Šefpavārs. Uz līnijas” vadītāja, “Gemoss” šefpavāre
Halle Nr. 1, “GEMOSS” jubilejas skatuve
16.00–16.50 Lielo pelēko zirņu pagatavošanas un baudīšanas noslēpumi
Kas ir lielie pelēkie zirņi? Kuri ir īstie? Kāpēc tie ir Eiropas Savienības Aizsargātās cilmes vietas nosaukumu reģistrā?
Organizē: “Novada garša”
Halle Nr. 1, Atvērtā skatuve
16.00–17.00 Raidījumu cikla “Grila klase” aktivitātes kopā ar “Grilētāju brālību”
Grila parks, āra laukums pie ieejas Izstāžu centrā Ķīpsalā
17.00–18.00 Viss par un ap šašlika gatavošanu
Grila parks, āra laukums pie ieejas Izstāžu centrā Ķīpsalā

9. septembrī, sestdien

10.00–16.30 Konkursa “Bocuse d’Or” nacionālā atlase
Par iekļūšanu pasaules prestižākā pavāru konkursa “Bocuse d’Or” pusfinālā sacentīsies Nils Ģēvele, Juris Latišenoks, Jegors Poruļevs
Organizē: “Pavāru klubs”
Halle Nr. 2, Konkursu laukums
10.30–15.00 Kontaktbirža “B2B Marketplace”
Izstādes dalībnieku stendi un inovāciju laundžs hallē Nr. 2
Organizē: Latvijas Tehnoloģiskais centrs un Eiropas Biznesa atbalsta tīkls Latvijā (EEN)
11.00–11.05 Kūku konkursa “Paaudžu mantojums” atklāšana
“Gemoss” vadītājas Ievas Treijas uzruna
Halle Nr. 1, “GEMOSS” jubilejas skatuve
11.00–11.50 Iepazīsti interesantas sēņu receptes un uzzini sēņu uzglabāšanas trikus kopā ar grāmatu “Sēņotāja rokasgrāmata”!
Lolita Šelvaha, Latvijas Universitātes lektore, pavāre, vairāku recepšu grāmatu autore, piedalījusies “Sēņotāja rokasgrāmatas” satura veidošanā
Organizē: izdevniecība “Latvijas Mediji”
Halle Nr. 1, Atvērtā skatuve
11.05–16.00 Baltijas grilēšanas un BBQ čempionāts sadarbībā “ABAS Smokehouse”
Organizē: “Grilētāju brālība”
Grila parks, āra laukums pie ieejas Izstāžu centrā Ķīpsalā
11.05–16.00 Kūku konkurss “Paaudžu mantojums”
Vada: Ina Poliščenko, “GEMOSS” šefpavāre
Halle Nr. 1, “GEMOSS” jubilejas skatuve
12.00–12.50 Konditores un pavāres Ievas Lācares meistarklase “Viens, divi un gatavs! Kā ātri un viegli pagatavot gardu, veselīgu maltīti no vietējiem produktiem – “Novada garšas” produktu kvalitātes konkursa medaļu ieguvējiem”
Organizē: “Novada garša”
Halle Nr. 1, Atvērtā skatuve
12.00-13.30 Pārtikas kvalitātes konkursa “The Baltic Taste Award” apbalvošanas ceremonija
Halle Nr. 2, “Riga Food” viesistaba
14.00–14.50 Konditores un pavāres Ievas Lācares meistarklase “Pārmanto tradīciju mūsdienīgi savā virtuvē!”
Rodi atbildes uz jautājumiem: Ko jaunu un interesantu var pagatavot no tradicionālajiem ES aizsargātajiem Latvijas produktiem? Ar ko papildināt vai miksēt? Vai senais un tadicionālais var būt trendā?
Organizē: “Novada garša”
Halle Nr. 1, Atvērtā skatuve
13.00–13.50 Medus prezentācija un degustācija
Organizē: Latvijas Biškopības biedrība
Halle Nr. 1, Atvērtā skatuve
15.00–16.00 Kūku konkursa “Paaudžu mantojums” svinīgā apbalvošana
Ieva Treija, “Gemoss” īpašniece, vadītāja
Halle Nr. 1, “GEMOSS” jubilejas skatuve
16.00–16.30 Baltijas grilēšanas un BBQ čempionāta, kas rīkots sadarbībā “ABAS Smokehouse”, uzvarētāju apbalvošana
Organizē: “Grilētāju brālība”
Grila parks, āra laukums pie ieejas Izstāžu centrā Ķīpsalā
19.00–21.00 Konkursa “Bocuse d’Or” nacionālās atlases uzvarētāja paziņošana
Pavāru sacensību “Latvijas gada pavārs 2023”, “Latvijas gada pavārzellis 2023” apbalvošanas ceremonija
“ATTA CENTRE” (Krasta iela 60, Rīga)

“Grila parks 2023”
Programma

Āra laukums pie ieejas Izstāžu centrā Ķīpsalā

7. septembris, ceturtdiena

12.00 Grila parka atklāšanas ceremonija
13.00 Raidījumu cikla “Grila klase” aktivitātes kopā ar “Grilētāju brālību”
Viss par un ap grilēšanu, BBQ un kūpināšanu
15.00 Grilēšanas duelis
16.00 “Grilētāju brālības” meistarklase par šašlika pagatavošanu
(gaļa, marināde, ogles, iesmi, grili)
17.30 Degustācijas

8. septembris, piektdiena

11.00 Grilēšanas sacensības “Šašlika karalis un karaliene”
11.30 Raidījumu cikla “Grila klase” aktivitātes kopā ar “Grilētāju brālību”
Viss par un ap grilēšanu, BBQ un kūpināšanu
13.00 Grilēšanas duelis
14.00 Grilēšanas sacensību “Šašlika karalis un karaliene” noslēgums un apbalvošana
15.00 Grilēšanas meistarklase kopā ar “ABAS Smokehouse” kūpinātavu ražotāju un kūpināšanas lietpratēju Guntaru Indriksonu
16.00 Raidījumu cikla “Grila klase” aktivitātes kopā ar “Grilētāju brālību”
17.00 Viss par un ap šašlika gatavošanu

9. septembris, sestdiena

11.00 Baltijas grilēšanas un BBQ čempionāts sadarbībā “ABAS Smokehouse”
12.00 Degustācija
16.00 Baltijas grilēšanas un BBQ čempionāta, kas rīkots sadarbībā “ABAS Smokehouse”, uzvarētāju apbalvošana

Kā mūs atrast


No centra līdz pieturai “Ķīpsala”:
trolejbusi Nr. 5, 12, 25
autobusi Nr. 13, 30, 37, 41, 53, 57

No pieturas “Ķīpsala” uz centru:
trolejbusi Nr. 5, 12, 25
autobusi Nr. 13, 30, 37, 41, 53, 57

Taksometrs „Baltic TAXI”, tālr.: 8500

Attālumi līdz :
Vecpilsētai: 1 km – 5 minūšu brauciens https://www.riga.lv

Lidostai: 10 km – 10 minūšu brauciens https://www.riga-airport.com

Vilciena stacijai: 3 km – 5 minūšu brauciens https://www.pv.lv

Autoostai: 3 km – 5 minūšu brauciens https://www.autoosta.lv