Izstādes darba laiks
5.-6. septembrī 10.00–18.00
7. septembrī 10.00–17.00
Ieejas biļetes (vienreizējam apmeklējumam):
Ieejas biļete – 6,00 EUR
Ģimenes biļete (2 pieaugušie + 2 bērni 7 līdz 18 gadiem) – 14,00 EUR (tikai piektdien un sestdien)
Invalīdiem – 4,00 EUR
Autostāvvieta – 5,00 EUR
Stāvvietas apmaksu iespējams veikt maksas automātā (norēķini ar karti) vai mobilajā lietotnē – "Mobilly" (apmaksas zona – SIC).
Lai savlaicīgi iegādātos grupas biļetes (10+) Eur 4.00, lūdzam iesniegt uz mācību iestādes veidlapas noformētu grupas sarakstu, nosūtot uz e-pastu: janis.dansons@bt1.lv vai izstādes laikā – uz vietas biļešu kasē.
Grupas pavadošajam pedagogam izstādes “Riga Food 2023” apmeklējums ir bez maksas!
08.00–12.00 |
Pārtikas kvalitātes konkurss “The Baltic Taste Award” Organizē: “Pavāru klubs”, Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1, Agroresursu un ekonomikas institūts sadarbībā ar Zemkopības ministriju Halle Nr. 1 Slēgtais pasākums! |
|
11.00-11.30 |
Izstādes “Riga Food 2023” oficiālā atklāšanas ceremonija Halle Nr. 2, konferenču zāle Nr. 3 |
|
11.00–17.00 |
Kontaktbirža “B2B Marketplace” Organizē: Latvijas Tehnoloģiskais centrs un Eiropas Biznesa atbalsta tīkls Latvijā (EEN) Izstādes dalībnieku stendi un Inovāciju laundžs hallē Nr. 2 |
|
11.30-11.50 |
“Nordic International Cider Awards” (NICA) – Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sidra konkursa apbalvošanas ceremonija Organizē: Latvijas Lauku tūrisma asociācija “Lauku ceļotājs” sadarbībā ar Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrību un “CiderWorld” (Vācija), atbalsta Zemkopības ministrija Halle Nr. 2, konferenču zāle Nr. 3 |
|
11.40–12.00 |
Uzrunas Baltijas profesionālo skolu komandu konkursa “Zero Waste Challenge” dalībniekiem Taigo Lepiks (Igaunija), Igaunijas pavaru asociacijas prezidents, Igaunijas prezidenta šefpavārs Justīns Kapkovičs (Justinas Kapkovičius) (Lietuva), Lietuvas Ilgtspējas akadēmijas vēstnesis Svetlana Riškova (Latvija), “Pavāru kluba” valdes locekle Halle Nr. 2, “Riga Food” viesistaba |
|
11.50-12.00 |
Latvijas uzņēmumu – Ukrainas nacionālā iepakojuma konkursu uzvarētāju apbalvošana Apbalvo: Veronika Halaidži (Вероніка Халайджі), Ukrainas nacionālās organizācijas “Klub Pakuvaļņikiv” prezidente; Iveta Krauja, Latvijas Iepakojuma asociācijas valdes priekšsēdētāja un Pasaules Iepakojuma organizācijas valdes locekle Halle Nr. 2, Konferenču zāle Nr. 3 |
|
11.55–12.00 |
“GEMOSS” jubilejas skatuves atklāšana “Gemoss” īpašnieces, vadītājas Ievas Treijas uzruna Halle Nr. 1, “GEMOSS” jubilejas skatuve |
|
12.00–15.00 |
Kokteiļu konkurss “Monin Cup Latvia 2023” Halle Nr. 1, “GEMOSS” jubilejas skatuve |
|
12.00–15.00 |
Sidra festivāls – Latvijas un ārvalstu sidru degustācija Halle Nr. 2, blakus Latvijas nacionālajam kopstendam |
|
12.00–17.00 |
Baltijas profesionālo skolu komandu konkurss “Zero Waste Challenge” Halle Nr. 2, konkursu laukums |
|
12.00–18.00 |
Grila parks Grilēšanas sacensības, meistarklases, konkursi un degustācijas Jaunāko grila modeļu un to piederumu demonstrācijas Āra laukums pie ieejas Izstāžu centrā Ķīpsalā Organizē: “Grilētāju brālība” |
|
13.00–14.00 |
Ukrainas nacionālā kopstenda atklāšana Halle Nr. 2 |
|
13.00–14.00 |
Diskusija par ilgtspēju un energoefektivitāti Piedalīsies: Justīns Kapkovičs (Justinas Kapkovičius), Lietuvas Ilgtspējas akadēmijas vēstnesis Taigo Lepiks, Igaunijas pavaru asociacijas prezidents, Igaunijas prezidenta šefpavārs Darjus Katins (Darius Katinas), “Bocuse d’Or” Lietuvas prezidents Angelika Udekilla, (Angelica Udeküll), restorāna “Wicca” šefpavāre Žanis Raivo Behmanis, viens no biedrības “Jauno pavāru kustība” dibinātājiem Sergejs Šiporovs, “Snatch” šefpavārs Lauris Aleksejevs, restorāna “Dia 36.line” šefpavārs, Latvijas garšu pazinējs Svetlana Riškova, “Pavāru kluba” valdes locekle Halle Nr. 2, “Riga Food” viesistaba Par mājīgumu “Riga Food” viesistabā rūpējas “Ziemeļu akcents |
|
14.00–14.50 |
Medus prezentācija un degustācija Organizē: Latvijas Biškopības biedrība Halle Nr. 1, Atvērtā skatuve |
|
15.00-15.30 |
Kokteiļu konkursa “Monin Cup Latvia 2023” apbalvošana Halle Nr. 1, “GEMOSS” jubilejas skatuve |
|
16.30–17.00 |
Baltijas profesionālo skolu komandu konkursa “Zero Waste Challenge” uzvarētāju apbalvošana Halle Nr. 2, “Riga Food” viesistaba |
10.00–14.00 |
Baltijas un ārvalstu sidrdaru profesionāļu diskusija Diskusijā piedalās starptautiskie sidra eksperti Darba valoda: angļu Organizē Latvijas Lauku tūrisma asociācija “Lauku ceļotājs”, atbalsta Zemkopības ministrija un Baltijas jūras reģiona sadarbības projekts "BASCIL" Konferenču zāle Nr. 1 |
|
10.00–14.00 |
Dobeles Dārzkopības institūta Latvijas un Baltijas sidra ābolu šķirņu prezentācija Konferenču zāle Nr. 1 |
|
10.00–15.00 |
Pavāru sacensības “Latvijas gada pavārs 2023”, “Latvijas gada pavārzellis 2023” Organizē: “Pavāru klubs” Halle Nr. 2, Konkursa laukums |
|
10.30–17.00 |
Kontaktbirža “B2B Marketplace” Organizē: Latvijas Tehnoloģiskais centrs un Eiropas Biznesa atbalsta tīkls Latvijā (EEN) Izstādes dalībnieku stendi un Inovāciju laundžs hallē Nr. 2 |
|
11.00 |
“Lavazza” kafijas meistarklase & degustācija Halle Nr. 2, “Riga Food” viesistaba |
|
11.00–11.30 |
Grilēšanas sacensības “Šašlika karalis un karaliene” Grila parks, āra laukums pie ieejas Izstāžu centrā Ķīpsalā |
|
11.30–13.00 |
Raidījumu cikla “Grila klase” aktivitātes kopā ar “Grilētāju brālību” Viss par un ap grilēšanu, BBQ un kūpināšanu Grila parks, āra laukums pie ieejas Izstāžu centrā Ķīpsalā |
|
12.00–13.00 |
Viedokļu duelis – stendaps “Andris Reizenbergs vs. Inguss Reizenbergs” Halle Nr. 1, “GEMOSS” jubilejas skatuve |
|
12.00–14.00 |
Seminārs “Intelektuālā īpašuma aizsardzība pārtikas nozarē Ķīnas, Āzijas un trešo pasaules valstu tirgos”
Rīko: Latvijas Tehnoloģiskais centrs un Eiropas Biznesa atbalsta tīkls Latvijā sadarbībā ar Eiropas Komisijas Intelektuālā īpašuma (IĪ) aizsardzības struktūrvienību “China-IPR SME Helpdesk” Darba valoda: angļu Inovāciju laundžs hallē Nr. 2, Inovāciju ekspozīcijā (stenda Nr. B 38) |
|
12.00–17.00 |
“French Gourmet Day” atklāšana Franču premium dzērienu un produktu prezentācija Halle Nr. 2, konferenču zāle Nr. 3 |
|
13.00–13.50 |
Lekcija “Ājurvēdas diēta. Senie principi mūsdienu uzturā” Izstādē “Riga Food”, kur cildinām lielisku ēdienu un lieliskas garšas, iepazīstināsim ar ājurvēdas pamatiem, kas uzlabos dzīves kvalitāti un enerģijas līmeni, izmantojot ēdienus, kurus esat pieraduši ēst, kā arī iedvesmos uzlabot jūsu ikdienas paradumus Lektore: , klīnikas “Planet Ayurveda” Indijā dibinātāja un galvenā ārsta Dr. Vikrama Čauhana grāmatas “God's Manual for Healing” (latviski izdota “Dzīves Vieduma Rokasgrāmata”) tulkotāja Halle Nr. 1, Atvērtā skatuve |
|
13.00–14.00 |
Grilēšanas duelis Grila parks, āra laukums pie ieejas Izstāžu centrā Ķīpsalā |
|
13.15–14.00 |
Kokteiļu gatavošana kopā ar Linardu Grundmani Halle Nr. 1, “GEMOSS” jubilejas skatuve |
|
14.00–14.50 |
Medus prezentācija un degustācija Organizē: Latvijas Biškopības biedrība Halle Nr. 1, Atvērtā skatuve |
|
14.00–15.00 |
Grilēšanas sacensību “Šašlika karalis un karaliene” noslēgums un apbalvošana Grila parks, āra laukums pie ieejas Izstāžu centrā Ķīpsalā |
|
14.00–15.00 |
Seminārs “Atbalsts digitalizācijai ražošanas uzņēmumiem pārtikas nozarē” Atbalsts procesu digitalizācijai pārtikas ražotājiem Ilze Raudiņa, Eiropas Digitālās inovācijas centra (EDIC) digitalizācijas virziena vadītāja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) atbalsts pārtikas ražotājiem: procesu digitalizācijai, eksportam un jaunu produktu izstrādei Arīna Kudrjavceva, LIAA Klientu apkalpošanas nodaļas vadošā klientu apkalpošanas speciāliste Rīko: Latvijas Tehnoloģiskais centrs, Eiropas Biznesa atbalsta tīkls Latvijā, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Eiropas Digitālās inovācijas centrs, Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija Darba valoda: latviešu Inovāciju laundžs hallē Nr. 2, Inovāciju ekspozīcijā (stenda Nr. B 38) |
|
14.15–14.45 |
Meistarklase “Pasaules klasisko kokteiļu bezalkoholiskās versijas” Andris Reizenbergs, “Gemoss” dzērienu eksperts Halle Nr. 1, “GEMOSS” jubilejas skatuve |
|
15.00–15.50 |
Grilēšanas meistarklase kopā ar “ABAS Smokehouse” kūpinātavu ražotāju un kūpināšanas lietpratēju Guntaru Indriksonu Grila parks, āra laukums pie ieejas Izstāžu centrā Ķīpsalā |
|
15.00–15.50 |
Meistarklase “Kas ir īsts sklandrausis?” Rodi atbildes uz jautājumiem: kāda ir īstā sklandrauša recepte, vai sklandrausi var pagatavot ikvienā virtuvē, kā sklandrausis atšķiras no citiem raušiem u. c. Sklandrauša degustēšana Organizē: “Novada garša” Halle Nr. 1, Atvērtā skatuve |
|
15.00–17.30 |
Seminārs “Pārtika & iepakojums – izaicinājumi pārtikas zudumu novēršanā un iepakojuma optimizēšanā” Rīko: Latvijas Tehnoloģiskais centrs, Eiropas Biznesa atbalsta tīkls Latvijā, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte, Valsts vides dienests, Latvijas Iepakojuma asociācija Darba valoda: latviešu Inovāciju laundžs hallē Nr. 2, Inovāciju ekspozīcijā (stenda Nr. B 38) |
|
15.30–16.00 |
“TV24” raidījuma tiešraide “Šefpavārs. Uz līnijas” Ina Poliščenko, raidījuma “Šefpavārs. Uz līnijas” vadītāja, “Gemoss” šefpavāre Halle Nr. 1, “GEMOSS” jubilejas skatuve |
|
16.00–16.50 |
Lielo pelēko zirņu pagatavošanas un baudīšanas noslēpumi Kas ir lielie pelēkie zirņi? Kuri ir īstie? Kāpēc tie ir Eiropas Savienības Aizsargātās cilmes vietas nosaukumu reģistrā? Organizē: “Novada garša” Halle Nr. 1, Atvērtā skatuve |
|
16.00–17.00 |
Raidījumu cikla “Grila klase” aktivitātes kopā ar “Grilētāju brālību” Grila parks, āra laukums pie ieejas Izstāžu centrā Ķīpsalā |
|
17.00–18.00 |
Viss par un ap šašlika gatavošanu Grila parks, āra laukums pie ieejas Izstāžu centrā Ķīpsalā |
10.00–16.30 |
Konkursa “Bocuse d’Or” nacionālā atlase Par iekļūšanu pasaules prestižākā pavāru konkursa “Bocuse d’Or” pusfinālā sacentīsies Nils Ģēvele, Juris Latišenoks, Jegors Poruļevs Organizē: “Pavāru klubs” Halle Nr. 2, Konkursu laukums |
|
10.30–15.00 |
Kontaktbirža “B2B Marketplace” Izstādes dalībnieku stendi un inovāciju laundžs hallē Nr. 2 Organizē: Latvijas Tehnoloģiskais centrs un Eiropas Biznesa atbalsta tīkls Latvijā (EEN) |
|
11.00–11.05 |
Kūku konkursa “Paaudžu mantojums” atklāšana “Gemoss” vadītājas Ievas Treijas uzruna Halle Nr. 1, “GEMOSS” jubilejas skatuve |
|
11.00–11.50 |
Iepazīsti interesantas sēņu receptes un uzzini sēņu uzglabāšanas trikus kopā ar grāmatu “Sēņotāja rokasgrāmata”! Lolita Šelvaha, Latvijas Universitātes lektore, pavāre, vairāku recepšu grāmatu autore, piedalījusies “Sēņotāja rokasgrāmatas” satura veidošanā Organizē: izdevniecība “Latvijas Mediji” Halle Nr. 1, Atvērtā skatuve |
|
11.05–16.00 |
Baltijas grilēšanas un BBQ čempionāts sadarbībā “ABAS Smokehouse” Organizē: “Grilētāju brālība” Grila parks, āra laukums pie ieejas Izstāžu centrā Ķīpsalā |
|
11.05–16.00 |
Kūku konkurss “Paaudžu mantojums” Vada: Ina Poliščenko, “GEMOSS” šefpavāre Halle Nr. 1, “GEMOSS” jubilejas skatuve |
|
12.00–12.50 |
Konditores un pavāres Ievas Lācares meistarklase “Viens, divi un gatavs! Kā ātri un viegli pagatavot gardu, veselīgu maltīti no vietējiem produktiem – “Novada garšas” produktu kvalitātes konkursa medaļu ieguvējiem” Organizē: “Novada garša” Halle Nr. 1, Atvērtā skatuve |
|
12.00-13.30 |
Pārtikas kvalitātes konkursa “The Baltic Taste Award” apbalvošanas ceremonija Halle Nr. 2, “Riga Food” viesistaba |
|
14.00–14.50 |
Konditores un pavāres Ievas Lācares meistarklase “Pārmanto tradīciju mūsdienīgi savā virtuvē!” Rodi atbildes uz jautājumiem: Ko jaunu un interesantu var pagatavot no tradicionālajiem ES aizsargātajiem Latvijas produktiem? Ar ko papildināt vai miksēt? Vai senais un tadicionālais var būt trendā? Organizē: “Novada garša” Halle Nr. 1, Atvērtā skatuve |
|
13.00–13.50 |
Medus prezentācija un degustācija Organizē: Latvijas Biškopības biedrība Halle Nr. 1, Atvērtā skatuve |
|
15.00–16.00 |
Kūku konkursa “Paaudžu mantojums” svinīgā apbalvošana Ieva Treija, “Gemoss” īpašniece, vadītāja Halle Nr. 1, “GEMOSS” jubilejas skatuve |
|
16.00–16.30 |
Baltijas grilēšanas un BBQ čempionāta, kas rīkots sadarbībā “ABAS Smokehouse”, uzvarētāju apbalvošana Organizē: “Grilētāju brālība” Grila parks, āra laukums pie ieejas Izstāžu centrā Ķīpsalā |
|
19.00–21.00 |
Konkursa “Bocuse d’Or” nacionālās atlases uzvarētāja paziņošana Pavāru sacensību “Latvijas gada pavārs 2023”, “Latvijas gada pavārzellis 2023” apbalvošanas ceremonija “ATTA CENTRE” (Krasta iela 60, Rīga) |
Āra laukums pie ieejas Izstāžu centrā Ķīpsalā
12.00 | Grila parka atklāšanas ceremonija | |
13.00 |
Raidījumu cikla “Grila klase” aktivitātes kopā ar “Grilētāju brālību” Viss par un ap grilēšanu, BBQ un kūpināšanu |
|
15.00 | Grilēšanas duelis | |
16.00 |
“Grilētāju brālības” meistarklase par šašlika pagatavošanu (gaļa, marināde, ogles, iesmi, grili) |
|
17.30 | Degustācijas |
11.00 | Grilēšanas sacensības “Šašlika karalis un karaliene” | |
11.30 |
Raidījumu cikla “Grila klase” aktivitātes kopā ar “Grilētāju brālību” Viss par un ap grilēšanu, BBQ un kūpināšanu |
|
13.00 | Grilēšanas duelis | |
14.00 | Grilēšanas sacensību “Šašlika karalis un karaliene” noslēgums un apbalvošana | |
15.00 | Grilēšanas meistarklase kopā ar “ABAS Smokehouse” kūpinātavu ražotāju un kūpināšanas lietpratēju Guntaru Indriksonu | |
16.00 | Raidījumu cikla “Grila klase” aktivitātes kopā ar “Grilētāju brālību” | |
17.00 | Viss par un ap šašlika gatavošanu |
11.00 | Baltijas grilēšanas un BBQ čempionāts sadarbībā “ABAS Smokehouse” | |
12.00 | Degustācija | |
16.00 | Baltijas grilēšanas un BBQ čempionāta, kas rīkots sadarbībā “ABAS Smokehouse”, uzvarētāju apbalvošana |
No centra līdz pieturai “Ķīpsala”:
trolejbusi Nr. 5, 9, 12, 25
autobusi Nr. 13, 30, 37, 41, 53, 57
No pieturas “Ķīpsala” uz centru:
trolejbusi Nr. 5, 12, 25
autobusi Nr. 13, 30, 37, 41, 53, 57
Taksometrs „Baltic TAXI”, tālr.: 8500
Attālumi līdz :
Vecpilsētai: 1 km – 5 minūšu brauciens https://www.riga.lv
Lidostai: 10 km – 10 minūšu brauciens https://www.riga-airport.com
Vilciena stacijai: 3 km – 5 minūšu brauciens https://www.pv.lv
Autoostai: 3 km – 5 minūšu brauciens https://www.autoosta.lv