Biļetes un darbalaiks

Izstādes darbalaiks

9. - 10. septembris 10.00–18.00

11. septembris 10.00–17.00

Ieejas biļete – 3,00 € (izstāžu centra kasēs)

Autostāvvieta – 5,00 €


NOTEIKUMI PASĀKUMĀ SASKAŅĀ AR MINISTRU KABINETA RĪKOJUMU NR. 720


Ieeja tikai Covid-19 izslimojušiem vai vakcinētiem ar derīgu ES sadarbspējīgu sertifikātu, uzrādot QR kodu un pasi vai ID karti.

Bērni vakcinētu vai izslimojušu pieaugušo pavadībā: līdz 12 gadiem – bez COVID-19 sertifikāta;
no 12 līdz 18 gadiem – ar vakcinēšanās, izslimošanas, testēšanas COVID-19 sertifikātu vai laboratorijas izziņu par pēdējo 72 stundu laikā veiktu negatīvu skrīninga testu, uzrādot pasi vai ID karti.

Lai apmeklētu zaļā režīma izstādi


Tev ir jābūt pabeigušam pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19 vai pārslimojušam Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā


Lejuplādē savā viedtālrunī vai izdrukā digitālo Covid-19 sertifikātu jeb QR kodu vietnē:


Pirms dodies uz izstādi, pārbaudi viedtālrunī sava Covid-19 sertifikāta derīgumu un atbilstību zaļā režīma prasībām vietnē:


Ja uz izstādi ierodies no citas valsts, pārliecinies, vai tava pārstāvētā valsts ir pievienojusies Eiropas digitālā Covid-19 sertifikāta vārtejai un sertifikāts ir ES sadarbspējīgs. Pārbaudi to Eiropas Komisijas vietnē:


Uz izstādi līdzi ņem arī personu apliecinošu dokumentu – pasi vai ID karti, kas būs jāuzrāda kopā ar sertifikātu


Sejas maskas ir jālieto!
Bērni līdz 7 gadu vecumam sejas maskas var nelietot.


Ja izstādes dienā jūti saaukstēšanās simptomus, esi atbildīgs – paliec mājās!


Noteikumi izstrādāti, balstoties uz šībrīža epidemioloģiskās drošības prasībām valstī: MK noteikumi




Pasākumu programma 2021

9. septembris, ceturtdiena

10.00–18.00 Latviešu fotogrāfa Andrey Cmachoff fotoizstāde “Food is Our Pleasure”
Halle Nr. 2
11.00–11.30 Izstādes “Riga Food 2021” oficiālā atklāšanas ceremonija
Konferenču zāle Nr. 3
11.00–18.00 Interaktīvas diskusijas:
“Godīgās tirdzniecības marķējums un draugu kustība “Mēs izvēlamies godīgo tirdzniecību””
“Pārtikas atkritumi: kāda ir situācija pasaulē, un ko varam darīt, lai mazinātu pārtikas atkritumus”
Organizē: biedrība “Zaļā brīvība”
Halle Nr.2, “Zaļās brīvības” ekspozīcija (stenda Nr. E4)
11.30 Augstas kvalitātes pārtikas produktu – piena, medus, iepakojuma – konkursu uzvarētāju apbalvošana
Konferenču zāle Nr. 3
12.00–15.00 Virtuves sarunas “Riga Food” viesistabā
Uzņem viesus: Svetlana Riškova, “Pavāru kluba” valdes priekšsēdētāja,
Vilnis Lauciņš, “Pavāru kluba” valdes loceklis, “Talsu restorāna” šefpavārs
Moderators: Aivars Mackēvičs, travelnews.lv direktors
Halle Nr. 2, “Riga Food” viesistaba
12.00–17.00 Grila parks
Jaunāko grila modeļu un to piederumu demonstrācijas
Grilēšanas un barbekjū meistarklases, paraugdemonstrējumi un degustācijas
Grilēšanas dueļi, konkursi un viktorīnas
Tikšanās ar grilēšanas entuziastiem
Halle Nr. 2
Organizē: “Grilētāju brālība”
Starptautiska virtuālā kontaktbirža
Reģistrācija līdz 9. septembrim: https://riga-food-2021-virtual-business.b2match.io/
Organizē: Latvijas Tehnoloģiskais centrs

10. septembris, piektdiena

10.00–13.00 Interaktīva diskusija “Godīgās tirdzniecības preču marķējums un sadarbības pieredze Latvijā, Lietuvā un Igaunijā”
Organizē: biedrība “Zaļā brīvība” sadarbībā ar “Mondo” (Igaunija) un “Litdea” (Lietuva)
Halle Nr.2, “Zaļās brīvības” ekspozīcija (stenda Nr. E4)
10.00–18.00 Latviešu fotogrāfa Andrey Cmachoff foto izstāde “Food is Our Pleasure”
Halle Nr. 2
11.00–15.30 Seminārs “Ilgtspējīgi risinājumi pārtikas industrijai un to atbalsta instrumenti”
Organizē: Eiropas Biznesa atbalsta tīkls Latvijā, Latvijas Tehnoloģiskais centrs, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Latvijas Lauksaimniecības universitāte
Konferenču zāle Nr. 1
11.00–17.00 Grila parks
Jaunāko grila modeļu un to piederumu demonstrācijas
Grilēšanas un barbekjū meistarklases, paraugdemonstrējumi un degustācijas
Grilēšanas dueļi, konkursi un viktorīnas
Tikšanās ar grilēšanas entuziastiem
Halle Nr. 2
Organizē: “Grilētāju brālība”
12.00–15.30 Virtuves sarunas “Riga Food” viesistabā
Uzņem viesus: Svetlana Riškova, “Pavāru klubs” valdes priekšsēdētāja,
Vilnis Lauciņš, “Pavāru kluba” valdes loceklis, “Talsu restorāna” šefpavārs
Moderators: Aivars Mackēvičs, travelnews.lv direktors
Halle Nr. 2, “Riga Food” viesistaba
13.00–18.00 Interaktīvas diskusijas:
“Godīgās tirdzniecības marķējums un draugu kustība “Mēs izvēlamies Godīgo tirdzniecību””
“Pārtikas atkritumi: kāda ir situācija pasaulē un ko varam darīt, lai mazinātu pārtikas atkritumus”

Organizē: biedrība “Zaļā brīvība”
Halle Nr.2, “Zaļās brīvības” ekspozīcija (stenda Nr. E4)

11. septembris, sestdiena

10.00–17.00 Latviešu fotogrāfa Andrey Cmachoff foto izstāde “Food is Our Pleasure”
Halle Nr. 2
11.00–17.00 Grila parks
Jaunāko grila modeļu un to piederumu demonstrācijas
Grilēšanas un barbekjū meistarklases, paraugdemonstrējumi un degustācijas
Grilēšanas dueļi, konkursi un viktorīnas
Tikšanās ar grilēšanas entuziastiem
Organizē: “Grilētāju brālība”
Halle Nr. 2
11.00–17.00 “World Beer Lounge”
Pasaules populārāko alus šķirņu degustācijas un meistarklases
Alus veidi un to saderība ar ēdienu
Halle Nr. 2, “Riga Food” viesistaba
11.00–17.00 Interaktīvas diskusijas:
“Godīgās tirdzniecības marķējums un draugu kustība “Mēs izvēlamies Godīgo tirdzniecību””
“Pārtikas atkritumi: kāda ir situācija pasaulē un ko varam darīt, lai mazinātu pārtikas atkritumus”
Organizē: biedrība “Zaļā brīvība”
Halle Nr.2, “Zaļās brīvības” ekspozīcija (stenda Nr. E4)

Virtuves sarunas “Riga Food” viesistabā Programma

Halle Nr. 2, “Riga Food” viesistaba

Viesistabā saimnieko:
Svetlana Riškova, “Pavāru kluba” valdes priekšsēdētāja
Vilnis Lauciņš, “Pavāru kluba” valdes loceklis, “Talsu restorāna” šefpavārs
Moderators:
Aivars Mackēvičs, travelnews.lv direktors
Virtuvi iekārto:
“Prolux”
Par omulību viesistabā rūpējas:
“Ziemeļu akcents”
Atbalsta:
“Augļu serviss”, “Reaton”, “Gemoss”, “Smiltenes piens”, “Fevex”, “Santa Maria”, “Cido”, “ANEVA”, ģimenes restorāns “Hercogs”

9. septembris, ceturtdiena

12.00–12.45 Ģimenes pusdienu restorāna ikdiena un nākotnes plāni.
Latvijas mazo ražotāju produkti ģimenes ēdienkartē

Andris Rumītis, ģimenes restorāna “Hercogs” vadītājs un līdzīpašnieks
Beāte Valdmane, ar rokām lobītu garneļu ražotāja, SIA “Ten”
Kopā gatavos: garneļu auksto zupu
12.45–13.00 Alkoholisko un uz dabīgo sulu bāzes gatavoto kokteiļu prezentācija un degustācija.
Stāsti par dzērieniem un dabīgo kokteiļu mijiedarbību uz cilvēka garšas kārpiņām

Maigonis Juhnevičs, graudu destilāta ražotnes “Akmeņlauzis” produktu bīdītājs
13.00–13.45 Mūsdienu Latvijas restorānu tendences un aktualitātes.
Latvijas produktu garša – kvalitātes konkursa “Novada garšas” zelta diploma ieguvējas stāsts

Inga Āriņa-Vilne, siernīcas “Soira” īpašniece
Mārcis Klatenbergs, restorāna “Brunch Garden” šefpavārs
Tiks gatavots: siera ēdiens
13.45–14.00 Alkoholisko un uz dabīgo sulu bāzes gatavoto kokteiļu prezentācija un degustācija.
Stāsti par dzērieniem un dabīgo kokteiļu mijiedarbību uz cilvēka garšas kārpiņām

Maigonis Juhnevičs, graudu destilāta ražotnes “Akmeņlauzis” produktu bīdītājs
14.00–15.00 “IKEA” nākotnes pārtikas (future food) koncepts.
“Santa Maria” unikālo produktu lietošana un īpašības

Olegs Soročins, “IKEA” ēdināšanas nodaļas vadītājs
Kristaps Zabrovskis, “IKEA” šefpavārs
Tiks gatavotas: gaļas bumbiņas zviedru gaumē un jaunums Latvijas tirgū – “Gold&Green®” produkts

10. septembris, piektdiena

12.00–12.45 Latvijas produktu garša – produktu kvalitātes konkursa “Novada garšas” zelta diploma ieguvēja stāsts
Pēteris Gobzemis, saimniecības “Nornieki” īpašnieks
Žanis Raivo Behmanis, “Nornieki” šefpavārs
Tiks gatavota: strausa gaļa
12.45–13.00 Alkoholisko un uz dabīgo sulu bāzes gatavoto kokteiļu prezentācija un degustācija.
Stāsti par dzērieniem un dabīgo kokteiļu mijiedarbību uz cilvēka garšas kārpiņām

Maigonis Juhnevičs, graudu destilāta ražotnes “Akmeņlauzis” produktu bīdītājs
13.00–14.00 Bērnu ēdināšana slimnīcā
Inovācijas un slimnīcas šefpavāra ikdiena. Zaļie iepirkumi

Ilze Bogdanova, AS “Smiltenes piens” valdes priekšsēdētāja
Jēkabs Naumovs, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas šefpavārs
Tiks gatavots: saldais ēdiens no bērnu slimnīcas ēdienkartes, izmantojot “Smiltenes piens” produkciju
14.00–14.30 Alkoholisko un uz dabīgo sulu bāzes gatavoto kokteiļu prezentācija un degustācija.
Stāsti par dzērieniem un dabīgo kokteiļu mijiedarbību uz cilvēka garšas kārpiņām

Maigonis Juhnevičs, graudu destilāta ražotnes “Akmeņlauzis” produktu bīdītājs
14.30–15.30 Pirmā prezentācija – Baltijas labāko šefpavāru pavārgrāmata “Baltic Chefs”.
Ieskats aizkulisēs

Roberto Meloni, pavāršova “La Dolce Vita” vadītājs
Artūrs Arnicāns, viesnīcas “Pullman Riga Old Town Hotel” šefpavārs, “Baltic Chefs” projekta autors
Tiks gatavots: auzu pārslu bezglutēna pankūkas un mikrozaļumu salāti ar marinētu lasi, avokado-marakujas mērci, izmantojot “Gemoss” un “Alpro” produkciju.

Grila parka programma

Vadītāji:
Juris Titovs, “Grilētāju brālības” vadītājs
Jānis Zandbergs, grilēšanas eksperts

9. septembris, ceturtdiena

12.00 Grila parka atklāšana
Piedalās: Rolands Nežborts, “Riga Food” vadītājs
Juris Titovs, “Grilētāju brālības” vadītājs
13.00 Raidījumu cikla “Grila klase” aktivitātes izstādē ”Riga Food 2021” (tiešraide “Grilētāju brālības” Facebook). Viss par gāzes griliem
14.00 Grilēšanas duelis
15.00 Dienas konkurss par grilēšanu un barbekjū
16.00 “Grila klases” aktivitātes izstādē ”Riga Food 2021” (tiešraide arī “Grilētāju brālības” Facebook). Grilēšanas meistarklase
17.00 Grilēšanas duelis

10. septembris, piektdiena

11.00 Dienas konkurss par grilēšanu un barbekjū
12.00 Grilēšanas duelis
13.00 Raidījumu cikla “Grila klase” aktivitātes izstādē ”Riga Food 2021” (tiešraide “Grilētāju brālības” Facebook). Viss par granulu griliem
14.00 Grilēšanas duelis
15.00 Dienas konkurss par grilēšanu un barbekjū
16.00 “Grila klases” aktivitātes izstādē ”Riga Food 2021” (tiešraide arī “Grilētāju brālības” Facebook). Grilēšanas meistarklase
17.00 Grilēšanas duelis

11. septembris, sestdiena

11.00 Dienas konkurss par grilēšanu un barbekjū
12.00 Grilēšanas duelis
13.00 Raidījumu cikla “Grila klase” aktivitātes izstādē ”Riga Food 2021” (tiešraide “Grilētāju brālības” Facebook). Viss par kamado griliem
13.30 Alkoholisko un uz dabīgo sulu bāzes gatavoto kokteiļu prezentācija un degustācija.
Stāsti par dzērieniem un dabīgo kokteiļu mijiedarbību uz cilvēka garšas kārpiņām
Maigonis Juhnevičs, graudu destilāta ražotnes “Akmeņlauzis” produktu bīdītājs
14.00 “Grila klases” aktivitātes izstādē ”Riga Food 2021” (tiešraide arī “Grilētāju brālības” Facebook). Grilēšanas meistarklase
15.00 “Grila klases” aktivitātes izstādē ”Riga Food 2021” (tiešraide arī “Grilētāju brālības” Facebook). Grilēšanas meistarklase
16.00 Deviņas stundas grilēta muflona degustācija

Kā mūs atrast


No centra līdz pieturai “Ķīpsala”:
trolejbusi Nr. 5, 9, 12, 25
autobusi Nr. 13, 30, 37, 41, 53, 57
mikroautobusi Nr. 236, 237, 241
nakts autobuss Nr. N4

No pieturas “Ķīpsala” uz centru:
trolejbusi Nr. 5, 12, 25
autobusi Nr. 13, 30, 37, 41, 53, 57
mikroautobusi Nr. 236, 237, 241
nakts autobuss Nr. N4

Taksometrs „Baltic TAXI”, tālr.: 8500

Attālumi līdz :
Vecpilsētai: 1 km – 5 minūšu brauciens http://www.riga.lv

Lidostai: 10 km – 10 minūšu brauciens http://www.riga-airport.com

Vilciena stacijai: 3 km – 5 minūšu brauciens http://www.ldz.lv

Autoostai: 3 km – 5 minūšu brauciens http://www.autoosta.lv

Kuģu ostai: 1 km – 5 minūšu brauciens http://www.tallink.lv