Biļetes un darbalaiks

Izstādes darbalaiks

6. - 7. septembris 10.00–18.00

8. septembris 10.00–17.00

Pasākumu programma 2022

8. septembrī, ceturtdien

11.00 Izstādes “Riga Food 2022” oficiālā atklāšanas ceremonija
Konferenču zāle Nr. 3
11.30 E-tirgus – kataloga www.novadagarsa.lv atklāšana
Atklās: Raimonds Vējonis, bijušais Valsts prezidents, “Novada Garšas” patrons
Halle Nr. 2, “Novada Garšas” ekspozīcija, stenda Nr. E18/F29
11.30 Augstas kvalitātes pārtikas produktu – piena un medus – konkursu uzvarētāju apbalvošana
Maizes konkursa “Ēdiens kā zāles” uzvarētāju apbalvošana

Konferenču zāle Nr. 3
11.00–14.00 Aktivitāte “Iepazīsti Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārtikas inspektoru aprīkojumu pārbaužu veikšanai!”
Inovāciju stends PVD ekspozīcijā
11.40–12.00 Kafijas dzērienu dekorēšana
L’Artiste deserta mērces – zīmuļi
Kārlis Lībeks, barista
“GEMOSS” ekspozīcija, stenda Nr. C8/D9
11.00–18.00 Grila parks
Grilēšanas sacensības, meistarklases, paraugdemonstrējumi, konkursi un degustācijas
Jaunāko grila modeļu un to piederumu demonstrācijas
Āra laukums pie ieejas Izstāžu centrā Ķīpsalā
Organizē: “Grilētāju brālība”
12.00–13.00 Pasaules kokteiļu klasika bezalkoholiskā versijā
Negroni, Old Fashioned, Dry Martini un citu populāru kokteiļu garšas bez alkohola
Andris Reizenbergs, bārmenis
“GEMOSS” ekspozīcija, stenda Nr. C8/D9
11.00–17.00 Virtuves sarunas “Riga Food” viesistabā
Halle Nr. 2
Par mājīgumu “Riga Food” viesistabā rūpēsies “Ziemeļu akcents”
13.00 Ukrainas nacionālā stenda atklāšana
Halle Nr. 2, stendi Nr. D36/E23; D38/E25
13.00–13.40 Tendences kafijas pasaulē
Origami un Flair Espresso brūvrīki, nitro kafijas ķiršu limonādes degustācija
Kārlis Lībeks, barista
“GEMOSS” ekspozīcija, stenda Nr. C8/D9
13.00–17.30 Pasākumi uz Atvērtās skatuves
Halle Nr. 2
15.00 Gruzijas nacionālā stenda atklāšana
Halle Nr. 2, stenda Nr. C12/D13
14.00–14.30 Inovatīvi augu valsts ēdieni
Strukturētās zirņu pārslas ar garšvielām: pagatavošana un degustācija
Ina Poliščenko, šefpavāre
“GEMOSS” ekspozīcija, stenda Nr. C8/D9
14.30–15.00 Smūtiji: oriģinālas garšas un izejvielas
La Fruitière biezeņi, alternatīvie piena dzērieni, sēklas un augu pulveri, Vitamix blenderi
Ina Poliščenko, šefpavāre
“GEMOSS” ekspozīcija, stenda Nr. C8/D9
15.30–16.30 Idejas biznesam: Street Food gatavošanas iekārtas
Vafeļu panna BUBBLE, hotdogu grils, karstmaižu grils – lietošana un receptes
Ina Poliščenko, šefpavāre
“GEMOSS” ekspozīcija, stenda Nr. C8/D9
16.30–17.30 Gudra saimniekošana profesionālā virtuvē
Ilgtspējīgas iekārtas darba, laika un izejvielu resursu taupīšanai Ina Poliščenko, šefpavāre “GEMOSS” ekspozīcija, stenda Nr. C8/D9

9. septembrī, piektdien

10.00–15.00 Pavāru sacensības “Latvijas gada pavārs 2022”, “Latvijas gada pavārzellis 2022”
Halle Nr. 2
11.00–18.00 Grila parks
Grilēšanas sacensības, meistarklases, paraugdemonstrējumi, konkursi un degustācijas
Jaunāko grila modeļu un to piederumu demonstrācijas
Āra laukums pie ieejas Izstāžu centrā Ķīpsalā
Organizē: “Grilētāju brālība”
11.00–12.00 Gudra saimniekošana profesionālā virtuvē
Ilgtspējīgas iekārtas darba, laika un izejvielu resursu taupīšanai
Ina Poliščenko, šefpavāre
“GEMOSS” ekspozīcija, stenda Nr. C8/D9
11.00–14.00 Aktivitāte “Iepazīsti Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārtikas inspektoru aprīkojumu pārbaužu veikšanai!”
Inovāciju stends PVD ekspozīcijā
11.00–15.00 Seminārs “Inovatīvi un ilgtspējīgi risinājumi pārtikā un iepakojumā” (1. daļa) (2. daļa)
Halle Nr. 2, konferenču zāle Nr. 3
Organizē: Latvijas Tehnoloģiskais centrs sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti un Latvijas Pārtikas federāciju
11.00–15.00 Starptautisks brokerpasākums, kontaktbirža uzņēmējiem
Reģistrācija līdz 9. septembrim: https://rf2022.b2match.io
Halle Nr. 2, konferenču zāle Nr. 3
Organizē: Latvijas Tehnoloģiskais centrs
12.00–12.30 Inovatīvi augu valsts ēdieni
Strukturētās zirņu pārslas ar garšvielām: pagatavošana un degustācija
Ina Poliščenko, šefpavāre
“GEMOSS” ekspozīcija, stenda Nr. C8/D9
13.00–17.30 Pasākumi uz Atvērtās skatuves
Halle Nr. 2
13.00–14.00 Pasaules kokteiļu klasika bezalkoholiskā versijā
Negroni, Old Fashioned, Dry Martini un citu populāru kokteiļu garšas bez alkohola
Andris Reizenbergs, bārmenis
“GEMOSS” ekspozīcija, stenda Nr. C8/D9
15.00 Pārtikas produktu kvalitātes zīmes
Īsumā par pārtikas produktu kvalitātes shēmām
Sandra Eimane, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Lauku attīstības nodaļas projektu vadītāja, Global G.A.P. koordinatore Latvijā

Jaunās tendences, prasības Global G.A.P. sertifikācijā zaļā kursa ietvaros
Edīte Strazdiņa, GLOBAL G.A.P. vadošo klientu tehniskā menedžere
Halle Nr. 2, “Novada Garšas” ekspozīcija, stenda Nr. E18/F29
14.00–14.20 Kafijas dzērienu dekorēšana
L’Artiste deserta mērces – zīmuļi
Kārlis Lībeks, barista
“GEMOSS” ekspozīcija, stenda Nr. C8/D9
14.20–15.00 Tendences kafijas pasaulē
Origami un Flair Espresso brūvrīki, nitro kafijas ķiršu limonādes degustācija
Kārlis Lībeks, barista
“GEMOSS” ekspozīcija, stenda Nr. C8/D9
15.20–15.50 Smūtiji: oriģinālas garšas un izejvielas
La Fruitière biezeņi, alternatīvie piena dzērieni, sēklas un augu pulveri, Vitamix blenderi
Ina Poliščenko, šefpavāre
“GEMOSS” ekspozīcija, stenda Nr. C8/D9
16.20–17.20 Idejas biznesam: Street Food gatavošanas iekārtas
Vafeļu panna BUBBLE, hotdogu grils, karstmaižu grils – lietošana un receptes Ina Poliščenko, šefpavāre “GEMOSS” ekspozīcija, stenda Nr. C8/D9
16.30 Pavāru sacensību “Latvijas gada pavārs 2022”, “Latvijas gada pavārzellis 2022” apbalvošanas ceremonija
Halle Nr. 2, “Riga Food” viesistaba

10. septembrī, sestdien

10.00–14.00 Baltijas profesionālo skolu komandu konkurss “Zero Waste Challenge”
Halle Nr. 2
11.00–17.00 Grila parks
Grilēšanas konkursi un degustācijas
Jaunāko grila modeļu un to piederumu demonstrācijas
Āra laukums pie ieejas Izstāžu centrā Ķīpsalā
Organizē: “Grilētāju brālība”
10.30–11.00 Smūtiji: oriģinālas garšas un izejvielas
La Fruitière biezeņi, alternatīvie piena dzērieni, sēklas un augu pulveri, Vitamix blenderi
Ina Poliščenko, šefpavāre
“GEMOSS” ekspozīcija, stenda Nr. C8/D9
11.00–14.00 Aktivitāte “Iepazīsti Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārtikas inspektoru aprīkojumu pārbaužu veikšanai!”
Inovāciju stends PVD ekspozīcijā
11.00–11.30 Inovatīvi augu valsts ēdieni
Strukturētās zirņu pārslas ar garšvielām: pagatavošana un degustācija
Ina Poliščenko, šefpavāre
“GEMOSS” ekspozīcija, stenda Nr. C8/D9
12.00–13.00 Idejas biznesam: Street Food gatavošanas iekārtas
Vafeļu panna BUBBLE, hotdogu grils, karstmaižu grils – lietošana un receptes
Ina Poliščenko, šefpavāre
“GEMOSS” ekspozīcija, stenda Nr. C8/D9
12.00–14.00 Pasākumi uz Atvērtās skatuves
Halle Nr. 2
13.00–14.00 Gudra saimniekošana profesionālā virtuvē
Ilgtspējīgas iekārtas darba, laika un izejvielu resursu taupīšanai
Ina Poliščenko, šefpavāre
“GEMOSS” ekspozīcija, stenda Nr. C8/D9
15.00 Baltijas profesionālo skolu komandu konkursa “Zero Waste Challenge” apbalvošanas ceremonija
Halle Nr. 2, “Riga Food” viesistaba
14.30–15.30 Pasaules kokteiļu klasika bezalkoholiskā versijā
Negroni, Old Fashioned, Dry Martini un citu populāru kokteiļu garšas bez alkohola
Andris Reizenbergs, bārmenis
“GEMOSS” ekspozīcija, stenda Nr. C8/D9

Virtuves sarunas “Riga Food” viesistabā

Halle Nr. 2

Viesistabā saimniekos:
Svetlana Riškova, “Pavāru kluba” valdes priekšsēdētāja
Aivars Mackēvičs, travelnews.lv direktors
Vilnis Lauciņš, “Pavāru kluba” valdes loceklis, “Talsu restorāna” šefpavārs
Virtuvi iekārto:
“Prolux”
Atbalsta:
“Reaton”
Par omulību viesistabā rūpējas:
“Ziemeļu akcents”

8. septembris, ceturtdiena

11.00–12.00 Bērnu ēdināšana slimnīcā
Veselīgs ēdiens bērniem – inovācijas un klasika

Linda Puķīte, AS “Smiltenes piens” HoReCa vadītāja
Jēkabs Naumovs, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas šefpavārs
11.30–12.30 Mūsdienu produkta kvalitāte
Vija Tirzmale, “Reaton” Pārtikas departamenta mārketinga daļas vadītāja Baltijā
12.00–13.00 Baltijas labāko šefpavāru pavārgrāmata “Baltic Chefs. The Cookbook”
Stāsts par 2022. gadā paveikto un plāniem

Artūrs Arnicāns, viesnīcas “Pullman Riga Old Town Hotel” šefpavārs, “Baltic Chefs” projekta autors
Ina Poliščenko, “Gemoss” šefpavāre
13.00–13.45 “MICHELIN” Igaunijā. “MICHELIN” zaļā zvaigzne – ko tas nozīmē, un kas ir jādara, lai to saņemtu?
Pēteris Pihels (Peeter Pihel), “MICHELIN” zaļās zvaigznes ieguvēja, restorāna “Fotografiska” Tallinā, šefpavārs, līdzīpašnieks
13.45–14.00 Pirmā “MICHELIN” zvaigzne Igaunijā /video uzstāšanās/
Matiass Dīters (Matthias Dieter), “MICHELIN” zvaigznes saņēmējs – restorāna “180° by Matthias Diether” Tallinā šefpavārs
14.00–16.00 Diskusija “Ēdināšanas uzņēmuma kvalitāte un serviss “MICHELIN” zvaigžņu restorānos”
Piedalās:
Pēteris Pihels (Peeter Pihel), restorāna “Fotografiska” šefpavārs, līdzīpašnieks (Igaunija)
Fridgeirs Ēriksons (Fridgeir Eiriksson), restorāna “Eiriksson Brasserie” šefpavārs (Islande)
Fransiane Tartari (Franciane Tartari), viena no pasaules labākajām konditorēm (Skotija)
Toms Rimīdis (Tomas Rimydis), “Istorine virtuve” restorāna “Ertlio namas” vadītājs (Lietuva)
Mārtiņš Sirmais, restorāna “Ramen Riga” šefpavārs (Latvija)
Artūrs Taškāns, restorāna “Akustika” šefpavārs (Latvija)
Jānis Jenzis, Latvijas Restorānu biedrības prezidents (Latvija)
Santa Graikste, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektore (Latvija)
Ēriks Lingebērziņš, Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) prezidents
Kristīne Mickāne, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma departamenta vecākā eksperte
Moderē:
Svetlana Riškova, “Pavāru kluba” valdes priekšsēdētāja (Latvija)

9. septembris, piektdiena

11.00–15.00 Tikšanās ar “Pavāru kluba” biedriem
16.30 Pavāru sacensību “Latvijas Gada pavārs 2022”, “Latvijas gada pavārzellis 2022” apbalvošanas ceremonija

10. septembrī, sestdiena

15.00 Baltijas profesionālo skolu komandu konkursa “Zero Waste Challange” apbalvošanas ceremonija

Grila parka programma

Āra laukums pie ieejas Izstāžu centrā Ķīpsalā

8. septembris, ceturtdiena

11.00 Grila parka atvēršana
Piedalās: Juris Titovs, “Grilētāju brālības” vadītājs
12.00 Grila parka oficiālā atklāšanas ceremonija
13.00 Grilēšanas duelis (tiešraide “Grilētāju brālības” Facebook). Viss par grilēšanu un grilēšanas knifiem
Grilu veidi un to specifika. Malkas, ogļu, gāzes, elektriskie un granulu grili.
Grilu un iesmu izvēle. Ogļu veidi un to aizdedzināšana
15.00 Grilēšanas duelis
16.30 Grila klase ar restorāna “Re'chef” šefpavāru Ingmāru Ladigu (tiešraide “Grilētāju brālības” Facebook)
Grilēšana ar japāņu galda griliem
17.30 Degustācijas

9. septembris, piektdiena

11.00 Grilēšanas sacensības “Šašlika karalis un karaliene”(pieteikšanās iepriekš)
12.00 Grilēšanas duelis (tiešraide “Grilētāju brālības” Facebook)
Viss par kūpināšanu ar Guntaru Indriksonu, “Linda-1” valdes priekšsēdētāju
13.00 Grilēšanas duelis
14.00 Raidījumu cikla “Grila klases” aktivitātes izstādē ”Riga Food 2022” (tiešraide “Grilētāju brālības” Facebook)
Viss par liellopa gaļu ar Almu Bērziņu, “Latvijas liellopa” valdes priekšsēdētāju
15.00 Grilēšanas sacensību “Šašlika karalis un karaliene” noslēgums un apbalvošana
16.00 Grilēšanas meistarklase
17.00 Grilēšanas konkurss “Ērmanīts” (pieteikšanās iepriekš)

10. septembris, sestdiena

11.00 Grilēšanas konkursi
12.00 Lielā degustācija
13.00 Grilēšanas konkursi
14.00 Lielā degustācija
15.00 Grilēšanas konkursi
16.00 Lielā degustācija

“Riga Food 2022” Atvērtās skatuves programma

Halle Nr. 2

8. septembrī, ceturtdien

13.00–13.30 Saruna par pārtikas produktu ražošanu mājas apstākļos “Vai viegli būt mājražotājam? Kas jāņem vērā?”
Piedalās:
Māris Eiklons, Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Augu izcelsmes produktu, dzērienu un bioloģiskās lauksaimniecības uzraudzības daļas vadītājs
Sergejs Jēgers, mājražotājs
Rīko: Pārtikas un veterinārais dienests
14.30–17.30 “World Beer Lounge”
Vairāk nekā 25 pasaulē populārāko alus šķirņu degustācijas
Alus un ēdienu saderības pamatprincipi
Kā pareizi izvēlēties alu savai gaumei
Mīti un nepatiesības par alu
Alus zināšanu konkursi
Pasākumu vada:
Raitis Akerblūms, Latvijas Bārmeņu federācijas prezidents

9. septembrī, piektdien

13.00–14.00 GAPS uzturs veselībai
GAPS ir speciāli izstrādāta ārstnieciska uztura terapija, kas cilvēkam palīdz sakārtot kuņģa un zarnu trakta veselību
Iepazīšanās ar latviešu valodā izdoto grāmatu “Gremošanas trakta un psiholoģisko traucējumu sindroms”
Silvija Ābele, veselības zinātņu maģistre, uztura zinātniece un GAPS uztura konsultante
Rīko: Silvija Ābele sadarbībā ar “Black Stuff”
14.30–17.30 “World Beer Lounge”
Vairāk nekā 25 pasaulē populārāko alus šķirņu degustācijas
Alus un ēdienu saderības pamatprincipi
Kā pareizi izvēlēties alu savai gaumei
Mīti un nepatiesības par alu
Alus zināšanu konkursi
Pasākumu vada:
Raitis Akerblūms, Latvijas bārmeņu federācijas prezidents

10. septembrī, sestdien

12.00–12.30 Ilgtspējīga iepakojuma rokasgrāmata
Laura Dzelzkalēja, vides zinātņu maģistre, bērnu zīmola “Kopaa” vadītāja un ilgtspējīga dzīvesveida praktizētāja un atbalstītāja
Rīko: “Zero Waste Latvija”
13.00–14.00 Diskusija “Kā zināt, vai produkts ir ražots atbildīgi pret cilvēkiem un vidi?”
Rīko: biedrība “Zaļā brīvība” ar Ziemeļvalstu Ministru padomes un Sabiedrības integrācijas fonda atbalstu projekta ietvaros

Kā mūs atrast


No centra līdz pieturai “Ķīpsala”:
trolejbusi Nr. 5, 9, 12, 25
autobusi Nr. 13, 30, 37, 41, 53, 57
nakts autobuss Nr. N4

No pieturas “Ķīpsala” uz centru:
trolejbusi Nr. 5, 12, 25
autobusi Nr. 13, 30, 37, 41, 53, 57
nakts autobuss Nr. N4

Taksometrs „Baltic TAXI”, tālr.: 8500

Attālumi līdz :
Vecpilsētai: 1 km – 5 minūšu brauciens http://www.riga.lv

Lidostai: 10 km – 10 minūšu brauciens http://www.riga-airport.com

Vilciena stacijai: 3 km – 5 minūšu brauciens http://www.ldz.lv

Autoostai: 3 km – 5 minūšu brauciens http://www.autoosta.lv

Kuģu ostai: 1 km – 5 minūšu brauciens http://www.tallink.lv