“Lapsu Mājas siers” izstādē, “Novada Garšas” stendā, prezentēs gotiņas piena sierus ar 27 dažādām garšām (piešķirta Zaļā karotīte), bezlaktozes sierus ar 27 dažādām garšām (pirmais bezlaktozes mājas siers no gotiņas piena Latvijā!) un Jāņu sieru, kas ir reģistrēts ES Garantēto tradicionālo īpatnību reģistrā.
“Riga Food 2025” apmeklētājiem būs iespēja piedalīties Jāņu siera siešanas meistarklasē, nogaršot siltas sūkalas un tikko sietu siltu Jāņu sieru.
“Lapsu Mājas siers” – mājās ražots nenogatavināts siers ar samazinātu sāls daudzumu, kura sastāvā ir govs piens, krējums un olas. Šobrīd kopumā pieejams “Lapsu Mājas siers” ar 27 dažādām garšām. Bez tradicionālajām sieru garšām (ķimene, ķiploks, bez piedevu) “Lapsu Mājas sieram” ir arī īpašie sieri, piemēram, ar kaltētām baravikām, ar zaļajām olīvām, sinepju sēklām, čia sēklām, ar marinētiem gurķīšiem, saldais ar piparkūku garšu, ar priežu čiekuriem.
“Lapsu Mājas sieru” gatavošanas process ir 101% roku darbs – sākot no sieru masas gatavošanas līdz pat iepakošanai. Katrs siera ritulītis ir atsevišķi gatavots – līdz ar to katrā siera ritulītī ir pievienotas īstās emocijas atbilstošas sieru garšām: labas domas, laba vēlējumi, smiekli un mīlestība!
“Lapsu Mājas siera” unikalitāte – pirmais Latvijā ražotais bezlaktozes siers – arī ar 27 dažādām garšām. “Lapsu Mājas sieri” ir atzīti par produktiem ar augstu kvalitāti un ir iegūts Zaļās Karotītes statuss. Jaunums – vieni no deviņiem Latvijā īstā Jāņu siera sējējiem! Siers ar nosaukumu “Jāņu siers” ir iekļauts Eiropas Savienības Garantēto tradicionālo īpatnību reģistrā.
Mājražotājs Jānis Lapsa, reģ. Nr. 14028911007, PVD reģ. Nr. 083650.
Siera meistars ir Jānis Lapsa, tāpēc arī sieru nosaukums ir “Lapsu Mājas siers”. “Lapsu Mājas siers” pirmsākumi ir jau kopš 2013. gada. Kopš 2020. gada sieri siešanas mājvieta ir Ogre, skaistās Ogres upes krastā.
Kontakti:
facebook.com/lapsumajassiers
instagram.com/lapsumajassiers
tiktok.com/@lapsumajassiers