“Kale Latvia Organic” iepazīstinās ar funkcionālo pārtiku
SIA “Kale Latvia Organic” ir uzņēmums, kas ražo funkcionālo pārtiku. Jau septembrī izstādē “Riga Food 2022” Inovāciju stendā “Kale Latvia Organic” piedāvās iepazīties ar saviem oriģinālajiem un izlolotajiem produktiem, kas tiek veidoti no superfood klases auga – lapu kāposta. Uzņēmuma sortimentā ir “Kale” pesto, piecu veidu “Kale” čipsi un divu veidu “Kale” kimchi.
- Kale pesto receptes ir izstrādātas rūpīgā darbā izmeklējot augstvērtīgākās sastāvdaļas. Šobrīd piedāvājumā ir trīs pesto veidi – ar bazliku, vegānisko sieru un cieto sieru.
- Kale čipsi ir bagātīgs produkts. Lapu kāposts tiek žāvēts 45’ grādu temperatūrā, tāda veidā saglabājot vērtīgās uzturvielas. Šis process aizņem vairāk kā 16 stundas. Šobrīd ir pieci čipsu veidi, katrs ir unikāls un izlolots, kā personība ar savu apbrīnojamo raksturu. Visas garšas ir piemērotas vegāniskai pārtikai, ar zemu tauku saturu, bez pievienotas eļļas žāvēšanas procesā. Tiem ir augsts šķiedrvielu saturs, bagātīgs ar K, C, A, vitamīniem, dzelzi, olbaltumvielām, selēnu kā arī ar zemu sāls un cukura saturu.
- Kale kimchi ir veiksmīgs eksperiments un ir mūsu jaunākais lepnums, paredzēts veģetāriešiem, vegāniem, gan klasikas piekritējiem. Izsenis kimchi ir nacionālais ēdiens Dienvidkorejā, kuram ir vairāk kā 230 dažādas recepšu variācijas, bāze gan visam ir Ķīnas kāposts, mūsu versija ir veidota no lapu kāposta. Latvisku, intensīvu garšu kopums, kas vairākus mēnešus fermentēts mucā. Kale kimchi ir eksperimentu veidā veiksmīgi radīts produkts. Un ļoti iespējams, ka esam vienīgie pasaulē, kas to ražo plašākai auditorijai. Tāpat kā skābētiem kāpostiem, tā arī Kale kimchi fermentācijas rezultātā ir bagātīgs avots ar lakto baktērijām, kuras ir vitāli svarīgas zarnu mikroflorai. Vitamīns C, K, selēns, šķiedrvielas kā arī daudzi citi vitamīni ir kimchi arsenālā. Daudz antioksidantu efektīvi novērš šūnu bojājumus un saglabā jaunu un veselu organismu.
- Kale jeb lapu kāposts ir pasaulē atpazīstams, kā superfood klases pārstāvis. Tas mūs ir apbūris ar savu spēcīgi bioloģisko aktivitāti un saturu, kas tam piemīt: sirds un asinsvadu darbības veicināšana, bagātīgi satur augstu antioksidantu līmeni, tam ir pretvēža iedarbība, satur glikozinolātus un fenolu savienojumus, satur 10 reiz vairāk C vitamīna kā spinātos, lapu kāpostā ir vairāk dzelzs kā liellopa steikā, vairāk kalcija kā piena produktos, tas satur daudz karotinoīdus, Omega-3 un sulfurafānu.
SIA “Kale Latvia Organic” ir ģimenes uzņēmums, kas 2021. gadā ir dibinājis savu ražošanu Siguldas pilsētā. Speciāli pēc uzņēmuma pasūtījuma Latvijā tiek audzēts bioloģiskas izcelsmes piecu šķirņu lapu kāposta. Uzņēmums ražo trīs veidu produktu līnijas: Kale čipsus, Kale pesto, Kale kimchi.
Kontakti:
E-past:
info@kale.lv www.kale.lvfacebook.com/kalelatvian
instagram.com/kale_latvia