Ķīpsalā noskaidros Latvijas labāko pavāru un pavārzelli!
Lai noskaidrotu labāko pavāru, kā arī veicinātu pavāru profesionalitātes izaugsmi, pieredzes apmaiņu un savstarpējo sadarbību, 9. septembrī starptautiskajā pārtikas izstādē “Riga Food 2022” norisināsies pavāru sacensības “Latvijas gada pavārs 2022” un “Latvijas gada pavārzellis 2022”. Arī šogad uzvarētājs saņems ““Reaton” Zelta pavārnīcu”!
Sacensību mērķis ir veidot un attīstīt pavārmākslu Latvijā atbilstoši “Mūsdienu Latvijas virtuves” manifesta būtībai – laba garša, kvalitāte un rūpes par veselīgu uzturu vienlaikus. Šī gada sacensību vadmotīvs ir zero waste jeb virtuve bez atkritumiem.
“Šogad “Pavāru klubs” izstādē “Riga Food” atgriežas ar vairākiem aktuāliem pasākumiem, tostarp tradicionālo un iemīļoto konkursu “Latvijas gada pavārs”, kas notiek jau kopš 2005. gada. Izstādē 9. septembrī seši profesionāli pavāri ar saviem pavārzeļļiem sacentīsies par titulu “Latvijas gada pavārs 2022”. Uzvarētājs saņems ne tikai ““Reaton” Zelta pavārnīcu” un naudas balvu, bet arī atzinību un karjeras izaugsmes iespējas. Tas ir ceļš uz starptautiskiem konkursiem, labākiem darba piedāvājumiem un kolēģu atzinību. Pamēģiniet!” aicina biedrības “Pavāru klubs” prezidente Svetlana Riškova.
Vēl var pieteikt dalību!
Pavāri un pavārzeļļi ir aicināti pieteikt dalību konkursam līdz 1. augustam! Lai pieteiktos, dalībniekiem ir jāiesniedz mājasdarbs – siltās uzkodas, zupas un saldā ēdiena receptes, izmantojot vismaz vienu produktu no Latvijas zemnieku saimniecības. Pieteikums konkursam ir jāsūta uz e-pastu: svetlana.pavaruklubs@gmail.com ar temata norādi: “Latvijas 2022. gada pavāra / pavārzeļļa konkursam”. Sacensību nolikums un pieteikuma anketa ir atrodama “Pavāru kluba” mājaslapā: https://chef.lv/jaunumi/atverta-pieteiksanas-konkursiem-latvijas-2022-gada-pavars-pavarzellis-novada-garsa-zero-wasste-challange/
Finālisti sacentīsies Ķīpsalā
Pēc mājasdarbu izvērtēšanas konkursa finālā iekļūs labākie. Finālistu atlasi veiks neatkarīga un kompetenta žūrija, izvērtējot mājasdarbus kā anonīmus. Sacensību finālisti tiks izziņoti ne vēlāk par 15. augustu, un jau 9. septembrī viņi tiksies, lai sacenstos par titulu “Latvijas gada pavārs 2022”. Finālā Ķīpsalā katram konkursantam būs jāpagatavo trīs ēdieni, kas atbilst mājas uzdevuma nosacījumiem jeb konkursa pretendenta pieteikumā iesniegtajām receptūrām (siltā uzkoda, zupa un deserts). Konkursanti nedrīkstēs izmantot dabā nepārstrādājamo materiālu traukus un galda piederumus.
Starptautiska žūrija
Pavāru meistardarbus pēc noteiktiem kritērijiem – ēdiena noformējums, garša un produktu saderība, tehniskā meistarība un darba organizēšana – izvērtēs starptautiska žūrija, kam ir pamatīga konkursu vērtēšanas pieredze. Profesionālās žūrijas sastāvā būs: Tomas Rimīdis (Tomas Rimydis) no Lietuvas, Rūdolfs Visnapū (Rudolf Visnapuu) un Matiass Dīters (Matthias Diether) no Igaunijas, Fidgeirs Ēriksons (Fidgeir Ericsson) no Islandes.
Vērtīgas balvas
Konkursa “Latvijas gada pavārs 2022” pirmo trīs vietu ieguvēji saņems medaļas, sertifikātus, kā arī sponsoru un atbalstītāju sarūpētas balvas. Sacensību uzvarētājs saņems SIA “Reaton Ltd.” ceļojošo “”Reaton” Zelta pavārnīcu”, kā arī naudas balvu – 500 eiro. Savukārt labākais pavārzellis, kas var būt izvēlēts ne tikai no “Latvijas gada pavāra 2022” uzvarētāju komandas, savā īpašumā iegūs medaļu, sertifikātu, speciālo balvu un naudas balvu 200 eiro.