BALTIJAS VADOŠO IZSTĀŽU RĪKOTĀJS

Vienu circenīti pusdienās? Pagaršo produktus no circeņiem izstādē “Riga Food 2021”!

Pirms trīs gadiem pārtikas izstādē “Riga Food” īpašu sabiedrības uzmanību izpelnījās no sliekām ražotas karameles, arī šogad – no 9. līdz 11. septembrim – “Riga Food 2021” varēs nogaršot ko neierastu – pārtikas produktus no circeņiem. “European Importing Company” piedāvās nogaršot circeņu uzkodas, desiņas un sausmaizītes ar kaltētu circeņu miltiem un pat circeņu šokolādes konfektes.

“Tā jau nav nākotnes pārtika, tā ir ilgtspējīga un kvalitatīva mūsdienīga cilvēka pārtika. Latvijā daudziem doma par kukaiņu ēšanu joprojām šķiet mazliet dīvaina, bet Čehijā, Somijā, Zviedrijā, Holandē ļoti novērtē circeņu produktu uzturvērtību, un arvien pieaug to cilvēku skaits, kuri tos bauda ikdienā,” stāsta “European Importing Company” īpašnieks Svajuns Andrijausks (Svajunas Andrijauskas), kurš pārtikā lietojamos circeņus audzē speciālā audzētavā tepat Latvijā, bet produktus ražo Lietuvā.

Izstādes “Riga Food 2021” apmeklētāji, iegriežoties “European Importing Company” ekspozīcijā, varēs ne tikai nogaršot un iegādāties astoņu veidu circeņu uzkodas, žāvētas cūkgaļas desiņas, sausmaizītes un sieru ar kaltētu circeņu miltiem, bet arī smelties idejas, kā veiksmīgi circeņu produktus iekļaut savā ikdienas maltītē. Gatavošanas procesā ēdienam pievienojot nelielu daudzumu kaltētu circeņu miltu, tie nezaudē uzturvērtību, turklāt neizmaina arī ēdiena garšu, savukārt, pievienojot lielāku daudzumu, tas iegūs maigu riekstu garšu.

Kaltēti circeņi un to milti ir īpaši barojoši, un viena no to vērtīgākajām uzturvielām ir olbaltumvielas. Tās ir nozīmīgas muskuļu masas veidošanā un uzturēšanā, tāpēc šo pārtiku īpaši novērtē sportisti un aktīva dzīvesveida piekritēji. Uzņēmējs atklāj, ka kāds latviešu sportists ir atzinis circeņu uzkodas kā ērtu un garšīgu proteīna avotu, turklāt esot tās ņēmis līdzi arī uz Tokijas vasaras olimpiskajām spēlēm.

Latvieši ir pieraduši olbaltumvielas uzņemt no klasiskiem produktiem, piemēram, gaļas vai pākšaugiem, bet 100 gramos circeņu ir divreiz vairāk olbaltumvielu nekā liellopu gaļā, četrreiz vairāk dzelzs nekā spinātos, 10 reizes vairāk B12 vitamīna nekā lasī un vairāk kalcija nekā pienā.

Circeņu produktu ražotājs S. Andrijausks uzsver, ka circeņu izmantošana pārtikā ir ne tikai laba cilvēka veselībai, bet arī saudzē dabu: “Circeņu audzēšanai nav nepieciešams liels ūdens daudzums, pietiek ar ļoti mazu platību, tāpat pēc patēriņa neveidojas atkritumi.” Uzņēmējam ir iecere tuvākajā nākotnē blakus audzētavai iekārtot relaksācijas telpu, kur arī ziemā varēs sajusties kā vasarā, klausoties circeņu dziedāšanā.

Veselīgs un inovatīvs! – šie divi vārdi perfekti raksturo latviešu radīto pārtikas nozarē pēdējos gados. Inovatīvi ir ne tikai produkti, bet arī radīšanas process! Atnāc uz izstādi, apmeklē Inovāciju ekspozīciju un iepazīsti jaunākās aktualitātes un tehnoloģijas inovatīvu pārtikas produktu un dzērienu ražošanā un pārstrādē. Latvijas Inovāciju stendu organizē Latvijas Tehnoloģiskais centrs.

Pārtikas nozares centrālais notikums Baltijā!
No 9. līdz 11. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks pārtikas izstāde “Riga Food 2021”, kas nozares profesionāļiem sniegs drošu vidi jauniem darījumiem, bet ikvienam gardēdim piedāvās iepazīt jaunas garšas. Šogad izstādē piedalīsies aptuveni 300 uzņēmumu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Austrijas, Beļģijas, Čehijas, Itālijas, Kanādas, Spānijas – kopumā no 15 valstīm. Izstādē būs apskatāmi arī Lietuvas, Igaunijas, Itālijas, Spānijas un Ukrainas kopstendi. Pasākumu programmu skatiet: www.bt1.lv/rigafood/visit.php#events

“Riga Food 2021” notiks zaļajā režīmā!
Epidemioloģiskās drošības noteikumu izpratnē kā zaļu saprot vidi, kurā atrodas tikai tās personas, kuras ir vakcinējušās pret Covid-19 vai pēdējā pusgada laikā ir izslimojušas šo slimību. Ieeja Izstāžu centrā tikai ar derīgu ES sadarbspējīgu digitālo Covid-19 sertifikātu, personu apliecinošu dokumentu un izstādes biļeti. Vairāk info par izstādes apmeklēšanu zaļajā režīmā: www.bt1.lv/rigafood/visit.php

“Riga Food” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Sekojiet līdzi izstādes jaunumiem mājaslapā: www.rigafood.lv
Sociālajos tīklos: www.facebook.com/rigafood; www.instagram.com/fair_riga_food

Darba laiks:
9.–10. septembris 10.00–18.00
11. septembris 10.00–17.00

Ieejas biļete – 3 EUR
Pārtikas nozares profesionāļiem reģistrējoties ieeja bez maksas!
Autostāvvieta: 5 EUR

1368192617_10940.jpg
1763008185_10940.jpg
198493171_10940.jpg
577769677_10940.jpg
1846402788_10940.jpg
1408481007_10940.jpg
1849949976_10940.jpg
1123681805_10940.jpg
1018390377_10940.jpg
966207734_10940.jpg
1679609183_10940.jpg
925190079_10940.jpg



Top