6. septembrī uz “Gemoss” skatuves izstādē “Riga Food 2025” Ķīpsalā norisinājās apmeklētāju iemīļotais kūku konkurss “Paaudžu mantojums”, kurā sacentās 26 kūku meistari no visas Latvijas, piedāvājot citu par citu gardākas, skaistākas un neparastākas tortes.
“Kūku konkurss “Paaudžu mantojums 2025” bija patiesi salds piedzīvojums! Tas apvienoja ģimenes, draugus, kaimiņus, lai dalītos paaudžu mantojumā – receptēs, kas glabājušās gadu desmitiem, un drosmīgos jauninājumos, kas iedvesmos nākotnei!” – tā konkursa rīkotāji “Gemoss”.
Uzvaras laurus konkursā plūca un “Paaudžu mantojums” trofeju – putotāju saņēma Anita Šteimane par kūku “Meža bērnības sapnis”.
“Mans hobijs bez mezglošanas un grozu tamborēšanas ir kūku un makarūnu cepšana. Reģistrēju mājražošanu, lai pati sev uzliktu jau konkrētākus mērķus un galvenais – beidzot noticētu savām spējām un pārāk sevi nekritizētu,” – tā pirms diviem gadiem teica Anita un tagad uzvara konkursā noteikti apliecina viņas spējas un meistarību.
Otro vietu konkursā “Paaudžu mantojums 2025” ieguva Ieva Fišere ar kūku “Rabarberu mājas kūka”. Starp citu, pagājušajā gadā Ievas šokolādes kūka ierindojās 3. vietā. Savukārt šogad trešo vietu ieguva Linda Ozoliņa ar kūku “Medus kūka ar Latvijas dabas pieskārienu”.
“Riga Food 2025” apmeklētāju simpātijas izpelnījās Anastasijas Zeizas-Seļezņovas kūka “Vienkārši torte pie tējas”.
Pirmo trīs vietu ieguvējas saņēma “Gemoss” dāvanu kartes: 1. vieta – 500 eiro, 2. vieta – 300 eiro, 3. vieta – 200 eiro vērtībā. Katrs konkursa dalībnieks saņēma kūku cepējam noderīgas balvas.
Gardās 26 kūkas Ķīpsalā vērtēja “Gemoss” vadītāja Ieva Treija, maizniekmeistars un zīmola “Lāči” radītājs Normunds Skauģis, uzņēmēja un kūku meistare Liene Zemīte, konditore un uzņēmuma “Kairi café” īpašniece Maija Kaire, šef-konditore un grāmatas “Kūku karaliene” autore Amanda Ozoliņa un Latvijas Maiznieku biedrības izpilddirektore Gunta Duka.
Konkursa “Paaudžu mantojums” mērķis ir popularizēt īpašas kūku receptes, veicināt kūku cepšanas prasmes, to nodošanu no paaudzes paaudzē, kā arī uzsvērt dabīgo produktu izmantošanas nozīmi kūku gatavošanā.
Kūku konkursu “Paaudžu mantojums” izstādē organizē “Gemoss”.
Foto: Ieva Makare