No izstādes ar Latvijā gardākās kūkas cepējas titulu mājup devās Anita Šteimane!


6. septembrī uz “Gemoss” skatuves izstādē “Riga Food 2025” Ķīpsalā norisinājās apmeklētāju iemīļotais kūku konkurss “Paaudžu mantojums”, kurā sacentās 26 kūku meistari no visas Latvijas, piedāvājot citu par citu gardākas, skaistākas un neparastākas tortes.

“Kūku konkurss “Paaudžu mantojums 2025” bija patiesi salds piedzīvojums! Tas apvienoja ģimenes, draugus, kaimiņus, lai dalītos paaudžu mantojumā – receptēs, kas glabājušās gadu desmitiem, un drosmīgos jauninājumos, kas iedvesmos nākotnei!” – tā konkursa rīkotāji “Gemoss”.

Uzvaras laurus konkursā plūca un “Paaudžu mantojums” trofeju – putotāju saņēma Anita Šteimane par kūku “Meža bērnības sapnis”.

“Mans hobijs bez mezglošanas un grozu tamborēšanas ir kūku un makarūnu cepšana. Reģistrēju mājražošanu, lai pati sev uzliktu jau konkrētākus mērķus un galvenais – beidzot noticētu savām spējām un pārāk sevi nekritizētu,” – tā pirms diviem gadiem teica Anita un tagad uzvara konkursā noteikti apliecina viņas spējas un meistarību.

Otro vietu konkursā “Paaudžu mantojums 2025” ieguva Ieva Fišere ar kūku “Rabarberu mājas kūka”. Starp citu, pagājušajā gadā Ievas šokolādes kūka ierindojās 3. vietā. Savukārt šogad trešo vietu ieguva Linda Ozoliņa ar kūku “Medus kūka ar Latvijas dabas pieskārienu”.

“Riga Food 2025” apmeklētāju simpātijas izpelnījās Anastasijas Zeizas-Seļezņovas kūka “Vienkārši torte pie tējas”.

Pirmo trīs vietu ieguvējas saņēma “Gemoss” dāvanu kartes: 1. vieta – 500 eiro, 2. vieta – 300 eiro, 3. vieta – 200 eiro vērtībā. Katrs konkursa dalībnieks saņēma kūku cepējam noderīgas balvas.

Gardās 26 kūkas Ķīpsalā vērtēja “Gemoss” vadītāja Ieva Treija, maizniekmeistars un zīmola “Lāči” radītājs Normunds Skauģis, uzņēmēja un kūku meistare Liene Zemīte, konditore un uzņēmuma “Kairi café” īpašniece Maija Kaire, šef-konditore un grāmatas “Kūku karaliene” autore Amanda Ozoliņa un Latvijas Maiznieku biedrības izpilddirektore Gunta Duka.

Konkursa “Paaudžu mantojums” mērķis ir popularizēt īpašas kūku receptes, veicināt kūku cepšanas prasmes, to nodošanu no paaudzes paaudzē, kā arī uzsvērt dabīgo produktu izmantošanas nozīmi kūku gatavošanā.

Kūku konkursu “Paaudžu mantojums” izstādē organizē “Gemoss”.

Foto: Ieva Makare

985741209_15171.jpg
1043351163_15171.jpg
1935866420_15171.jpg
1140470915_15171.jpg
789024677_15171.jpg
966247276_15171.jpg
327657799_15171.jpg
824599347_15171.jpg
97434958_15171.jpg
1029884809_15171.jpg
855821251_15171.jpg
1658878388_15171.jpg
321315264_15171.jpg
260636103_15171.jpg
479493567_15171.jpg
1902131293_15171.jpg
220017640_15171.jpg
309187830_15171.jpg
595395467_15171.jpg
1340087690_15171.jpg
1922324010_15171.jpg
908890374_15171.jpg
1504936339_15171.jpg
1894845861_15171.jpg
794671721_15171.jpg
2075208655_15171.jpg
1792419804_15171.jpg
1732424164_15171.jpg
162688409_15171.jpg
2034195583_15171.jpg
1152352281_15171.jpg
575098388_15171.jpg
1505758139_15171.jpg
999296952_15171.jpg
1482704516_15171.jpg
413134401_15171.jpg
124117860_15171.jpg
1981801141_15171.jpg
1312690105_15171.jpg
1797754862_15171.jpg