No virtuves līdz pjedestālam – Latvijas gada pavāra titulu izstādē izcīnīja Emīls Skalbergs!


Jau tradicionāli talantīgākie un drosmīgākie pavāri no visas Latvijas pulcējās izstādē “Riga Food”, lai mērotos spēkiem pavārmākslā. Šogad uzvaras laurus plūca – titulu “Latvijas gada pavārs 2025” un ceļojošo ““Reaton” Zelta pavārnīcu” saņēma
restorāna “John” pavārs Emīls Skalbergs.

Emīls Skalbergs ar 746 punktiem pārliecinoši apsteidza pārējos konkursantus. 5. septembrī Ķīpsalā par tituliem “Latvijas gada pavārs 2025” sacentās Juris Niklāvs Dūze (731 punkti), Raivis Smirnovs (568 punkti) no restorāna “TAILS”, Aleksandrs Šindors (564 punkti) no restorāna “Faces” un Ruturaj Patel no “Brandīns”.

Emīls Skalbergs 2017. gadā absolvēja Ogres tehnikumu. Šobrīd talantīgais puisis ir restorāna “John” pavārs. Panākumu pamatā ir smags un nopietns darbs – Emīls vairāk nekā 10 gadus ir ar lielu atdevi strādājis dažādos restorānos, arī ārzemēs.

Par “Latvijas gada pavārzelli 2025” kļuva Rota Gundega Klētniece no restorāna “Ferma”, iegūstot balvā ““Reaton” Koka pavārnīcu”. 2. vietu ieguva Juris Niklāvs Dūze no restorāna “Ferma”, 3. vietu – Raivis Smirnovs no restorāna “Tails”.

Pagājušajā gadā uzvaras laurus plūca konkursa jaunākā dalībniece – tolaik no restorāna “Ferma” – Agate Batraga. Iepriekš titulu “Latvijas gada pavārs” ir ieguvuši tādi zināmi pavāri kā Raimonds Zommers, Māris Jansons, Ina Poliščenko, Dinārs Zvidriņš, Nils Ģēvele u.c. Jāpiebilst, ka Dinārs šo titulu ir ieguvis trīs reizes – 2017. , 2018. un 2021. gadā un šogad pēc komisijas izvērtēšanas tika izvēlēts kā nākamais “Bocuse d’Or Europe” Latvijas kandidāts. Dināram šī būs jau trešā iespēja pārstāvēt Latviju uz Eiropas skatuves.

2026. gadā konkurss “Latvijas gada pavārs” atzīmēs 20 gadu jubileju. Nemainīgi gadu gaitā tas godina Latvijas pavāru meistarību, veicina gastronomijas attīstību un inovāciju kopumā.

Konkursus “Latvijas gada pavārs” un “Latvijas gada pavārzellis” organizē biedrība “Pavāru klubs”. Kopš biedrības izveides pirmsākumiem, organizācijas fokuss ir bijis un ir pavāru mākslas attīstīšana Latvijā, kā arī pavāru dalība starptautiskos konkursos. Daudziem pavāriem tieši starts konkursos izstādē “Riga Food” ir lielisks atspēriena punkts jaunām un veiksmīgām sadarbībām un darba iespējām.

Foto: Sergejs Skripa, Ieva Makare

1989704108_15167.jpg
889673888_15167.jpg
41000275_15167.jpg
572524247_15167.jpg
1195964573_15167.jpg
2123953074_15167.jpg
1023596857_15167.jpg
1661371721_15167.jpg
678093591_15167.jpg
656024553_15167.jpg
1472644769_15167.jpg
1795530285_15167.jpg
371990548_15167.jpg
2081786839_15167.jpg
574133082_15167.jpg
1457754321_15167.jpg
1150591332_15167.jpg
74791986_15167.jpg
1582127285_15167.jpg
997812149_15167.jpg
1548539369_15167.jpg
1797116287_15167.jpg
2093007245_15167.jpg
1729056137_15167.jpg
73788835_15167.jpg
902001874_15167.jpg
1917516072_15167.jpg
1246212561_15167.jpg
1899871300_15167.jpg
840215233_15167.jpg
771371824_15167.jpg
1995800977_15167.jpg
1464029054_15167.jpg
781824844_15167.jpg
1352620649_15167.jpg
1249978305_15167.jpg
701542118_15167.jpg
276100963_15167.jpg
352257581_15167.jpg
682700568_15167.jpg
Pirkt biļeti