Jau tradicionāli talantīgākie un drosmīgākie pavāri no visas Latvijas pulcējās izstādē “Riga Food”, lai mērotos spēkiem pavārmākslā. Šogad uzvaras laurus plūca – titulu “Latvijas gada pavārs 2024” un ceļojošo ““Reaton” Zelta pavārnīcu” saņēma konkursa jaunākā dalībniece – Agate Batraga no restorāna “Ferma”.
“Esmu bezgala priecīga par uzvaru! Es pieteicos šim konkursam, jo vēlējos pierādīt gan sev, gan citiem, ka varu būt laba priekšniece virtuvē. Ir ļoti aizraujoši nonākt vadītāja lomā,” uzvaru komentē titula “Latvijas gada pavārs 2024” ieguvēja Agate Batraga.
Septembra sākumā Ķīpsalā par tituliem “Latvijas gada pavārs 2024” un “Latvijas gada pavārzellis 2024” sacentās Agate Batraga un Rodrigo Vilhelms Nežborts no restorāna “Ferma”, Dinārs Zvidriņš un Dāvids Ivanovs no restorāna “Entresol”, Viktors Naumenko un Iļja Lukošus no “Central Cafe Jelgava”, Mārtiņš Pupurs (strādā Norvēģijā) un Elīza Ulmane, Renārs Purmalis un Ēriks Zariņš no restorāna “Buržujs”.
Iepriekš titulu “Latvijas gada pavārs” ir ieguvuši tādi zināmi pavāri kā Raimonds Zommers, Māris Jansons, Ina Poliščenko, Dinārs Zvidriņš, Nils Ģēvele u.c.
Jāpiebilst, ka Dinārs šo titulu ir ieguvis trīs reizes – 2017. , 2018. un 2021. gadā. Šogad par spēcīgāko starptautiskā žūrija atzina Agati Batragu, kura 2023. gadā izcīnīja titulu “Latvijas gada pavārzellis” komandā ar Nilu Ģēveli. Lai gan Agate ir jaunākā dalībniece konkursā, iepriekš viņa ir piedalījusies “Bocuse d’Or Europe 2024” Tronheimā kā Nila Ģēveles palīdze. Starp citu, Agate Batraga komandā ar Dināru Zvidriņu jau šoruden dosies pārstāvēt Latviju uz “World Chefs Challange” finālu Singapūrā.
2. vietu sīvā cīņā ieņēma Dinārs Zvidriņš, atpaliekot no uzvarētājas tikai par dažiem punktiem. Savukārt 3. vietu izcīnīja Renārs Purmalis, kuru parasti var satikt dažādos austeru pasākumos un konkursos. Renārs žūriju pārsteidza ar konceptu “Gatavo dabā”, ienesot jaunas vēsmas konkursu virtuvēs.
Titulu “Latvijas pavārzellis 2024” izcīnīja Dāvids Ivanovs, kurš konkursā startēja komandā ar Dināru Zvidriņu un šobrīd strādā restorānā “Entresol”.
Šogad biedrībai “Pavāru klubs” aprit 20 gadi. Kopš biedrības izveides pirmsākumiem, organizācijas fokuss ir bijis un ir pavāru mākslas attīstīšanu Latvijā, kā arī pavāru dalība starptautiskos konkursos. Šo gadu laikā daudziem pavāriem tieši pavāru konkursi ir bijuši labs atspēriena punkts.
Foto: Sergejs Skripa, Andrejs Terentjevs