Button back

"Sudrablīnis'' dabīgie foreļu ikri, premium


Lai iegūtu augstākās kvalitātes foreļu ikrus, jūras ūdenī tiek nodrošināta nepārtraukta un spēcīga ūdens plūsma, kas labvēlīgi ietekmē zivju augšanas procesu un ikru garšu. Foreļu ikri ir mazāki izmērā (2–3 mm), salīdzinot ar lašu ikriem, tie arī ir kraukšķīgāki, jo ikru bumbiņas apvalks ir cietāks. Foreļu ikru krāsa mēdz variēt no dzeltenas līdz spilgti oranžai krāsai, tiem piemīt maigi sāļa garša, kurai ir mazāk izteikta zivs piegarša nekā lašu ikriem. Tāpat kā citu zivju ikriem, arī foreļu ikri ir bagāti ar vērtīgām uzturvielām, kas padara tos ne vien par īstu gardumu, bet arī par nozīmīgu pārtikas produktu veselīga uztura piekritējiem. Tie ir vērtīgs dabiskā D vitamīna avots, kas cilvēka organismā atbild par normālu kaulu, zobu un muskuļu struktūru. Foreļu ikros dabiskā veidā atrodamās vērtīgās omega-3 taukskābes ir svarīgas imūnsistēmas stiprināšanai un veicina normālu sirdsdarbību. Ikri ir bagāti ar vitamīnu B12, kas ir viens no svarīgākajiem mikroelementiem garīgās veselības uzturēšanai un smadzeņu attīstībai. Ikru uzturvērtību bagātina arī tādas minerālvielas kā magnijs, dzelzs un kalcijs, padarot tos par unikālu un ļoti vērtīgu pārtikas produktu. Tie lieliski izskatās un garšo, tāpēc tos var izmantot gan kā skaistu rotājumu uzkodām pie šampanieša, gan kā piedevu salātiem, tāpat tie brīnišķīgi garšos uz tikko ceptas maizes kopā ar svaigo sieru. Iesakām tos izbaudīt visās iespējamās variācijās!
Produkta kategorija: Zivis un zivju produkti
Produkta receptes radītājs un radīšanas gads: Aivars Līnis, 2006
Izcelsme: Foreļu ikri ir iegūti no Baltijas jūrā audzētām forelēm. Zivsaimniecības atrodas atklātos ūdeņos ar stipru straumi.
Meistars: Jevgenijs Kasimovs
Pieejams: Lielākajās Baltijas mazumtirdzniecības ķēdēs
Vidējā cena: 7,99 EUR

509962698_12860.jpg
1687937016_12860.jpg