Labākie Latvijas biškopji saņems „Riga Food 2021” medaļas!


9. septembrī izstādē “Riga Food 2021” Ķīpsalā tiks apbalvoti konkursu “Latvijas Garšīgākais medus 2021” un “Veiksmīgākā biškopības produkta etiķete 2021” laureāti.

Pavisam konkursam “Latvijas Garšīgākais medus 2021” tikai iesniegti 39 medus paraugi. Vērtēšanā piedalījās ekspertu komisija, kuras sastāvā bija 5 eksperti:

Konkursā “Latvijas Garšīgākais medus 2021" eksperti par labākajiem atzina:
nominācijā “Gaišais medus”
Viesturs Upītis,  dažādu ziedu medus, ievākts Vārkavas novadā.

nominācijā “Tumšais medus”
Ilze Grava-Niķe, meža ziedu medus, ievākts Rīgā;

nominācijā “Monoflorais medus”

Jānis Freimanis, liepziedu medus, ievākts Rīgā;

nominācijā “Pavasara ziedu medus”
Matīss Mālnieks, medus ievākts Rīgā.

Konkursa „Veiksmīgākā biškopības produkta etiķete 2021” uzvarētāji:
1. vieta – SIA “Māldravas”, biškopji Sintija un Artis Čelnovi;
2. vieta un skatītāju simpātija – Uģis Mālnieks, dravnieks;
2. vieta – SIA “BeeBox”, biškope Baiba Sīmane;
3. vieta – SIA “Apimi” līdzdibinātāja Madara Radziņa.

Balvas un apbalvošana
Abu konkursu laureāti tiks apbalvoti 9. septembrī Ķīpsalā uzreiz pēc izstādes “Riga Food 2021” oficiālās atklāšanas ceremonijas. Uzvarētāji saņems izstādes „Riga Food” medaļas un atzinības rakstus.



1815322688_10876.jpg
1910425535_10876.jpg
135029370_10876.jpg
588933357_10876.jpg
1517687662_10876.png
838243635_10876.png
124791159_10876.png
42948143_10876.png