Dārzkopības institūts iepazīstinās ar jaunām augļu šķirnēm un produktu izstrādnēm
Dārzkopības institūts – vadošais augļkopības un dārzeņkopības centrs Latvijā – “Riga Food 2023” Inovāciju stendā piedāvās iepazīties ar jaunām izstrādnēm, kas tapušas projektu un pētījumu ietvaros:
- LAD projekta (Nr. 19-00-A01620-000098) ietvaros izstrādāta krūmcidoniju sulas koncentrāta kā dabiskā skābinātāja ieguves tehnoloģija.
- Pēc “Elastill” pasūtījuma izstrādāti jauna veida produkti – veģetāram uzturam piemērotas un tūlītējai lietošanai gatavas dārzeņu zupas (preču zīme “LEGOMO”).
- POSTDOC projekta (Nr. 1.1.1.2/VIAA/1/16/201) ietvaros izstrādāti divi produkti:
- augļu konfektes “FRUTI-PRO” ar augstu šķiedrvielu saturu, bioloģiski aktīvām vielām un dzīvām pienskābām baktērijām Lacticaseibacillus rhamnosus;
- liofilizēts sojas jogurts “SINBI-FRUT” ar paradīzes ābolu spiedpaliekām un probiotiskām baktērijām.
“Riga Food 2023” apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar jaunajiem produktiem, kā arī apskatīt un nogaršot gan jaunas, gan jau zināmas augļu (ābolu, bumbieru u.c.) šķirnes. Inovācijas stendu izstādē "Riga Food 2023" organizē Latvijas Tehnoloģiskais centrs ar Eiropas Biznesa atbalsta tīkls Latvijā (EEN) līdzdalību.