Latviešu un lietuviešu jaunuzņēmējas prezentēs unikālus augu izcelsmes vistu stilbiņus


Baltijas valstu jaunuzņēmējas Giedre Kesiunaite un Beāte Gintere radījušas gaļas alternatīvu – augu izcelsmes vistas stilbiņus “MILGOGI”, kas izskatās, garšo un pēc sajūtām atgādina vistas gaļu. Produkta degustācija notiks 8.–10. septembrī izstādē “Rīga Food 2022” Ķīpsalā.

"Mūsu produkts ir unikāls – augu izcelsmes, ar šķiedrainu tekstūru, augstu uzturvērtību. Cilvēkiem, kas izvēlas vegānisku uzturu, ir svarīgi uzņemt pietiekami daudz olbaltumvielu, un mūsu produkts šo atrisina – tajā ir 30% olbaltumvielu. Mūsu vegāniskā vistas gaļas satur arī visas neaizvietojamās aminoskābes un B12 vitamīnu. Turklāt produktam piemīt vistas ādai raksturīgais kraukšķīgums un izcilās garšas īpašības," stāsta MILGOGI jaunuzņēmējas.

Giedres un Beātes mērķi ir turpināt radīt un popularizēt produktu, kas atbilst mūsdienu tendencēm – tirgus dati liecina, ka cilvēki, rūpējoties par dzīvnieku tiesībām, globālās sasilšanas jautājumu un savu veselību, vairāk dod priekšroku gaļas alternatīvām. Kas nav mazsvarīgi, viņas vēlas radīt produktu, kas ir ātri un ērti pagatavojams, lai atvieglotu patērētāju ikdienu un taupītu laiku. Kā savu auditoriju viņas redz ne vien veģetāriešus un vegānus, bet visus, kam interesē veselīgs uzturs. Līdz šim šāds produkts netika piedāvāts ne Latvijā, ne Lietuvā. Produkts tapis ar Eiropas zinātnes fonda atbalstu un EIT Seedbed un Team Up programmas sniegtajām iespējām.

Par uzņēmumu
Nosaukums "MILGOGI" ir cēlies no korejiešu valodas - “kviešu gaļa”. Šāda tipa produkti tiek saukti arī par "seitan" un ir populāri Āzijā jau vairākus gadsimtus.

Giedre Kesiunaite ir zinātniece, augu uztura entuziaste ar doktora grādu ķīmijā. Beāte Gintere ir ilgtspējīgas lauksaimniecības sektora eksperte ar starptautisko pieredzi.

Kontakti:

E-pasts: info.milgogi@gmail.com
facebook.com/Milgogi.plantbased
instagram.com/milgogi/



1267849996_11769.jpg
1082816554_11769.jpg
729208686_11769.jpg