“Valmieras tehnikums” iepazīstinās ar saviem ražotajiem gaļas produktiem


Izstādē “Riga Food 2022” Inovāciju stendā piedalīsies PIKC "Valmieras tehnikums", kas apmeklētājus iepazīstinās ar saviem ražotajiem gaļas produktiem, prezentējot savus augstos kvalitātes standartus pārtikas produktu izstrādē un ražošanā.

Interesenti izstādē varēs degustēt cietžāvētās-kūpinātās desas un iegādāties cūkgaļas konservus, doktordesu un cigārdesas.

Cietžāvētās – kūpinātās desas
Dižskābarža dūmos kūpinātas pusžāvētās desas, kas pēcāk tiek žāvētas aukstuma kamerās specifikā temperatūrā un mitrumā apmēram divas nedēļas, līdz tā sasniedz gatavību. Desā dominē asās garšvielas, čilī pārslas, čili pulveris, kā arī, lai uzlabotu garšas intensitāti un daudzveidību tiek pievienots fenhelis un saldā paprika. Desa tiek pasniegta sagrieztā veidā, kā uzkoda vai to var izmantot arī dažādās kombinācijās ar citiem produktiem, taisot kanapē maizītes.

Cūkgaļas konservi
Konservi iepakoti metāla bundžās, kuras nosedz metāla vāki, nodrošinot produkta sterilitāti un ilgtspējīgumu. Konservu pamatā ir svaiga cūkgaļa, kas miksēta ar sīpoliem un kura saturu papildina dažāda veida pipari. Ši kombinācija tiek fasēta metāla bundžās un sterilizēta, lai nodrošinātu konservu drošu baudīšanu arī pēc ilgāka laika.

Doktordesa
Vārītā desa, kas iepakota poliamīda apvalkā. Doktordesai raksturīgas Itālijā pazināmā Mortadella garšas nianses, kas tiek papildināta ar Latvijā augošām vistu olām un pienu. Doktordesu paredzēts lietot sagrieztā veidā un brokastu sviestmaizes vai salātos.

Cigārdesas
Kraukšķīgas un sulīgas dižskābarža dūmos kūpinātas desas, kas nosaukumu guvušas to parocīgās formas dēļ. Izcili garšos kā uzkoda pie alus vai citiem dzērieniem. Var papildināt ar savu iecienītāko mērci vai sinepēm. Nav ieteicams desu vārīt vai cept, jo tādējādi tā zaudēs savas unikālās garšas nianses.

Vēl interesenti varēs uzzināt par izglītības programmām, kuras piedāvā apgūt Valmieras tehnikumā pēc 9. klases un pieaugušajiem.

Profesionālās izglītības kompetences centrs Valmieras tehnikums (VT) ir viena no vadošajām un modernākajām profesionālās izglītības iestādēm Vidzemē. Saskaņā ar principu “izcilība profesionālajā izglītībā”, VT īsteno profesionālo izglītību visām sabiedrības grupām, nodrošinot iespējas indivīdam sasniegt savus izglītības mērķus.
“Valmieras tehnikuma” mācībspēki un audzēkņi ne tikai pilnveido teorētisko zināšanu bāzi, bet kopīgi iesaistās jaunu produktu izstrādē, testēšanā un ražošanā, veltot lielāko uzmanību tieši pārtikas produktu izstrādes procesam, tehnoloģijai un gala produktu kvalitātei.

Valmieras tehnikums
Reģistrācijas numurs 90009612809
Juridiskā adrese: Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras novads LV-4201
Kontaktpersona: Linda Riba, e- pasts: linda.riba@valmierastehnikums.lv, tālr.: 20083787
https://valmierastehnikums.lv

facebook.com/valmierastehnikums
Instagram: valmierastehnikums



1472042481_11704.jpg
189179020_11704.jpg