Iedvesmojies jauniem ceļojumiem Tūrisma tirdziņā Ķīpsalā!


Jau šajā nedēļas nogalē, no 9. līdz 11. septembrim, Ķīpsalā notiks Tūrisma tirdziņš, kurā jaunas ceļošanas iespējas atklās gan tie, kuri vēlas apceļot Latviju, gan tie, kuri alkst doties tālākos ceļojumos. Dodies uz Ķīpsalu un saplāno savu brīvdienu ceļojumu jau tagad!

Saviļņojošās Vidzemes ekspozīcijā varēs uzzināt par tūrisma iespējām un piedāvājumu Ādažu, Saulkrastu un Limbažu novados. Būs pieejama informācija par dažādiem aizraujošiem un izzinošiem tematiskajiem maršrutiem – Jūrtaka, Zaļie ceļi jeb GreenWays, Vidzemes militārais mantojums, Dārza Pērles un vēl citi tikpat koši un daudzveidīgi maršruti, galamērķi, kā arī jauni un jau iemīļoti tūrisma objekti. Katrs interesents varēs saņemt ieteikumus, kā labi pavadīt brīvdienas Hanzas pilsētā Limbažos, Salacgrīvā, Saulkrastos, Carnikavā vai kur citur Vidzemes piekrastē.

Kā punktiņš uz “i” Saviļņojošās Vidzemes ekspozīcijā būs dažādi vietējie produkti un to degustācijas. Gastronomiskā ceļojumā pa Vidzemi aizvedīs tādi uzņēmumi kā “Aloja Starkelsen”, “Aloja Agro”, “Nature Good”, “Lielkalni”, “Šita&Kē”, “Limbažu siers”, N.Bomja maiznīca "Lielezers", “Brīvais vilnis”, “Dabas maize” un “Hortus”.

Tāpat Tūrisma tirdziņā varēs uzzināt jaunumus Kurzemes apceļošanai. Būs iespēja saņemt dažādus informatīvos Kurzemes novada ceļvežus, kā arī dažādu tūrisma produktu brošūras, kurās atrodama praktiska informācija minētā reģiona apceļošanai. Kurzemes stendā būs pieejama arī informācija par rudens sezonā aktuālajiem mājražotāju, amatnieku, aktīvās atpūtas piedāvājumiem, kā arī par pasākumiem, kuri Kurzemes novados un pilsētās norisināsies rudens mēnešos.

Šī gada jaunums Kurzemes pusē ir 290 kilometru garā Mežtaka. Tā ir garās distances pārgājienu maršruts, kas vijas cauri vairākiem novadiem – Dienvidkurzemes, Kuldīgas, Talsu un Tukuma, ļaujot kājāmgājējiem iepazīt Kurzemes mežus, ainavas un saimniecības. Mežtaka sadalīta posmos, kur katrs var izvēlēties sev tīkamo maršruta garumu. Rudens un ziemas mēnešos dabas un aktīvās atpūtas cienītāji var doties baudīt arī jau zināmo Jūrtaku. Kurzemes piekraste ir ejama 380 kilometru garumā, paverot skatienam dažādas piekrastes ainavas.

Ventspilnieki aicinās ieplānot atpūtu Ventspilī! Katrs varēs saņemt sev interesējošās kartes, ceļvežus un bukletus. Apmeklētājus informēs par atpūtas iespējām ģimenēm ar bērniem, par aktīvo atpūtu, dažādām apskates vietām un objektiem, dažnedažādiem maršrutiem u.c.

Savukārt Latgales stendā apmeklētājus aicinās uz kontrastiem bagāto Latvijas reģionu, kur vienkopus sastopas gadu simtiem senas tradīcijas un mūsdienu vērtības. Šajā stendā varēs izzināt aktuālākos Latgales brīvdienu galamērķus, turklāt būs iespēja jau uzreiz saplānot maršrutu atbilstoši katra individuālajām vēlmēm un interesēm. Pēc jaunām garšām, sajūtām, emocijām un pārsteigumiem dodies uz Latgali!

"Lauku ceļotāja" stendā piektdien un sestdien varēs iegūt bezmaksas tūrisma ceļvežus, kartes un bukletus ceļošanai Latvijā un Baltijas valstīs, kā arī saņemt padomus, kurp doties šajā rudenī. Būs pieejami jaunākie izdevumi – Militārais mantojums Latvijā un Igaunijā, Mežtakas pārgājienu kartes, Sidra un Rudzu ceļa brošūras un kartes, informācija par "Mājas kafejnīcu dienām" visā Latvijā un daudz citu noderīgu izdevumu.

Kamēr vieniem Latvija nekad nebūs par mazu, tikmēr citi vēlas atklāt pasaules plašumus, tāpēc Tūrisma tirdziņā neizpaliks arī ārzemju ceļojumu piedāvājumi. Tūrisma aģentūra "Nikos Travel" piedāvās iegādāties gan ziemas ceļojumus, gan dažnedažādas citas aviotūres un spa atpūtas galamērķus. Un tas nav viss! “Nikos Travel” informēs arī par autobusu tūrēm tepat Latvijā un kaimiņos – Lietuvā, Igaunijā.

Arī “Atlantic Travel” aicinās doties pasaulē un baudīt ceļojumus, tāpēc informēs par aktuālajām iespējām un noteikumiem, kas jāņem vērā, ceļojot uz ārzemēm. Tirdziņa apmeklētāji varēs izvēlēties un iegādāties dažādus rudens ceļojumus – aviotūres pa Eiropu, premium klases ceļojumus, kā arī dažādus eksotiskus, aktīvās atpūtas vai romantisko brīvdienu galamērķus!

Tūrisma aģentūras aktīvi sadarbojas ar tūrisma operatoriem un uzņemošiem partneriem lai noskaidrotu aktuālāko informāciju par ieceļošanas un izceļošanas prasībām un par drošības pasākumiem, kas tiek piemēroti lidostās, lidojumu un transfēru laikā, kā arī viesnīcās. Tāpēc katrs ceļotājs būs informēts un varēs baudīt atpūtu ar mierīgu prātu!

Viss labais ir sen aizmirsts vecais, tāpēc vecā labā dzeltenā kvasa muca ir pārtapusi par lielisku pārvietojamo bāriņu vasaras pasākumiem. “Kvasa puika” pārstāv Brenguļu alus darītavu un Iļģuciema alus darītavas kvasu. Tā ir Latvijā ražota un tautā pārbaudīta produkcija, kas izslavēta ar dabīgo sastāvu un neatkārtojamo garšu niansi.

Atgādinām, ka Tūrisma tirdziņš notiks zaļajā jeb drošajā režīmā – ieeja tikai Covid-19 izslimojušiem vai vakcinētiem ar derīgu ES sadarbspējīgu sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu (pasi vai ID karti). Līdz ar to pasākums norisināsies bez ierobežojumiem!

Tūrisma tirdziņš notiks vienlaikus ar pārtikas izstādi “Riga Food 2021.

 

 

 

Copyright © www.bt1.lv • 2021