BALTIJAS VADOŠO IZSTĀŽU RĪKOTĀJS

Izstādē “Riga Food 2020” plaši pārstāvēts ir arī Rīgas reģions!

Baltijas nozīmīgākajā pārtikas izstādē “Riga Food 2020” Rīgas plānošanas reģiona Uzņēmējdarbības atbalsta centra organizētajā ekspozīcijā no pārtikas ražotājiem ir pārstāvēti 19 Rīgas reģiona mazo uzņēmēju un mājražotāju gatavotie labumi.

Rīgas plānošanas reģiona Uzņēmējdarbības atbalsta centrs, veidojot kopējo ekspozīciju Baltijas nozīmīgākajā pārtikas nozares notikumā – izstādē “Riga Food 2020”, aicināja pašvaldības ieteikt kādu no uzņēmējiem, kas ražo pārtiku un varētu izstādes apmeklētājiem gan profesionāļiem, gan ikdienas patērētājiem izcelt Rīgas reģiona garšu. Rīgas reģionā tapušie pārtikas produkti arī ir sava veida reģiona identitāte, kas jāpopularizē plašākā sabiedrībā. Pērn Rīgas plānošanas reģiona Uzņēmējdarbības atbalsta centrs pirmo reizi piedalījās izstādē “Riga Food”, un šogad lielākā daļa būs no jauna piesaistīti Rīgas reģiona pārtikas, dzērienu ražotāji. Ja ir vēlme satikt visus Rīgas plānošanas reģiona ekspozīcijas dalībniekus, jāņem vērā, ka trešdien, ceturtdien tajā būs pārstāvēta daļa no viņiem, bet pārējie būs piektdien, sestdien. 
  • Engures novada Smārdes pagasta Niedru ģimenes laukā aug Latvijas selekcionāra Paula Sukatnieka veidotās un citas vīnogu šķirnes, un šoreiz “Mazburkas” izstādē “Riga Food” piedāvās trīs veidu sausos vīnus – baltvīnu, rozā un sarkanvīnu: “Supagas baltvīns”, “Varduves baltvīns”, “Gunas rozā vīns” un “Sarkanvīns”.
  • Jūrmalas uzņēmums “JanisFarm” piedāvā gardus un augstvērtīgus ogu, dārzeņu, jūras zāļu pulverus par ļoti konkurētspējīgām cenām, iepazīstinot ikvienu ar šiem bioloģiskajiem produktiem, kas garšas, veselīguma un kvalitātes ziņā tiek vērtēti ļoti augstu.
  • Olaines novada Mr. Cone no čiekuriem ražo pārtikas produktus un uztura bagātinātājus veselības veicināšanai: uzņēmuma piedāvājumā ir priežu čiekuru sīrupi, ievārījums, čiekuru sukādes, priežu ziedputekšņi.
  • Ikšķiles Turkalnes Muižas klēts aicinās nobaudīt alu, sidru un pie sevis vēlāk viesoties, lai ļautos svinīgai noskaņai Turkalnes Muižas viesmīlīgajās telpās.
  • ’’Kussh Brewerry’’ ir Siguldas alus darītava, kuras komandu veido trīs alus cienītāji, kas piedāvā 8 alu veidus un izstrādā aizvien jaunus, tiek strādāts arī pie jaunu bezalkoholisku produktu izveides.
  • Ungurpils, Alojas pagasta bioloģiskā saimniecība “Lielkalni” izstādē piedāvās iegādāties dažādu eksotisku augļu un ogu pārstrādes produktus, kuri ir ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi. Izstādes apmeklētājus Rīgas plānošanas reģiona ekspozīcijā saimniecības pārstāvji 12. septembrī iepazīstinās ar sīrupiem, ievārījumiem, marmelādes konfektēm, želejām, sukādēm, tējām un citiem “Lielkalnos” radītajiem produktiem.
  • “SimMaize” no Mārupes novada piedāvās radoši ceptu dabīgā ierauga maizi.
  • Katrs kukulītis ir pilns ar saulainu sveicienu no nātrēm un gārsas, veselību no kaņepēm. Kukulīši iederas gan smalkās svinībās, gan piknikā, gan brokastu galdā. “SimMaize” tiek cepta nu jau četrus gadus un ir kļuvusi par iemīļotu ēdienu mārupiešiem.
  • Babītes pagasta ģimenes uzņēmums “Mežrozītes” sirdslieta ir pašu rokām izaudzētas, izlolotas un pārstrādātas mežrozītes. Mežrozītes.lv – tie ir Latvijā ražoti 100% dabiski produkti no mežrozītēm. Mājražošanas uzņēmums nodarbojas ar mežrozīšu audzēšanu un ogu pārstrādi dažādās ēdamlietās - ievārījumos, sīrupos, tējās, konfektēs, pulverī, zefīros. Tapis arī Mežrozīšu namiņš, uz kuru tiek aicināti tūristi.
  • Ogres bioloģiskā saimniecība “Mētras" prezentēs zīmolu “Mētru gardumi’’. Šī zemnieku saimniecība audzē krūmcidonijas, rabarberus, ķirbjus – tos pārstrādājot, rada patiesi gardas lietas.
  • “Balandiņu medus” ir mazs Salaspils novada ģimenes uzņēmums, kas jau trešo gadu nodarbojas ar biškopību, bet pirmo gadu pārstāv zīmolu "Balandiņu medus". Medus un ziedputekšņi galvenokārt tiek iegūti Salaspils novadā, daļa no tiem arī Doles salas dabas parka teritorijā.
  • Savukārt Lielvārdes ģimenes uzņēmums “Lūšu drava” piedāvās daudzveidīgu un plašu produktu klāstu: gan biškopības klasiku – dažādu ziedu medu, ziedputekšņus un bišu maizi, gan arī dažnedažādus gardumus – medu ar sēklām, riekstiem, mandelēm, upenēm, cidonijām, smiltsērkšķiem u.c.
  • “Ledus oga” no Salacgrīvas Rīgas plānošanas reģiona ekspozīcijā izstādē “Riga Food 2020” piedāvās dažādu garšu saldējumus un sorbertus. IK “Ledus oga” ražo saldējumus no īsta piena, kā arī sorbertus. No Salacgrīvas ar gaļas kūpinājumiem, putraimdesām būs ieradusies arī mājražotāja Edīte Stalte. Uzņēmums kūpina speķīti, cauraudzīti, sāla speķi, kā arī cep dažāda veida maizi bez rauga.
  • SIA ’’Soira’’ Ādažos nodarbojas ar piena pārstrādi, ražo sierus, kurus piedāvā arī Latvijas restorāniem. Sierus iecienījuši arī ārzemju tūristi.
  • Izstādē būs arī Ropažu novadā audzētu un gatavotu Bluecircle.lv arktisko paliju produkcija. Paredzētas arī šo zivju filēšanas un sagatavošanas meistarklases.
  • Kūpinātu zivju produkciju piedāvās Engures novada uzņēmums ’’IK Reinis B’’.
  • Arī šogad piedalīsies Alojas saimniecības “Šita&ke” saimnieks Imants Urpens, kurš uz izstādi Rīgā atvedīs visdažādākā veidā pagatavotas šitake sēnes.
  • Tāpat Limbažu novada ZS “Virbotnes” saimniece Modra Puisīte piedalīsies otrreiz - viņa audzē gandrīz 100 kazas, no to piena gatavo sierus, saldējumu un uzņem tūristus. Pērn iepazīti, bet noteikti šogad jaunumus sagādājuši būs arī “Kiploku pasaule” – mājražotāji no Olaines novada, kas audzē un pārstrādā ķiplokus, kā arī audzē citus dārzeņus un ogas, kas tiek savienotas ar ķiploku.



2024942039_10625.jpg
316858287_10625.jpg
848624127_10625.jpg
1122522410_10625.jpg
1499432786_10625.jpeg
1721298499_10625.jpg
1628823802_10625.jpg
1095351689_10625.jpg



Top