Titulu “Latvijas viesmīlības zvaigzne 2025” izcīnīja Juris Semjonovs!
Jau otro reizi pārtikas industrijas izstādē “Riga Food” norisinājās viesmīļu konkurss “Latvijas viesmīlības zvaigzne”. Dalībnieki vairākās disciplīnās demonstrēja savas zināšanas un prasmes viesmīlībā, savukārt žūrijas locekļi izbaudīja augstākā līmeņa apkalpošanu.
Uzvaras laurus konkursā plūca un par šī gada Latvijas viesmīlības zvaigzni kļuva Juris Semjonovs no restorāna “Pavāru māja Līgatnē”. 1. vietas ieguvējs saņēma unikālu iespēju stažēties “Michelin” zvaigznes restorānā un celt savas prasmes vēl augstākā līmenī.
2. vietā ierindojās Mārtiņš Bērziņš no itāļu restorāna “Allora Riga”, bet 3. vietā – Lauris Rauza no “Fabrikas restorāna”.
“Jūs veidojat lielisku apvienojumu starp “fine dining” un pašu radītām interpretācijām par viesu apkalpošanu, kas spēj savienot pastāvošos standartus un jaunas vēsmas. Kungi, jūs patiesi ceļat viesmīlības nozares latiņu augstāk!” – tā apbalvošanas ceremonijā uzsvēra konkursa žūrijas pārstāve, viesmīlības eksperte, restorāna “Whitehouse” direktore Inese Vīcupa.
Konkursantu apkalpošanu Ķīpsalā vērtēja arī “Gemoss” vadītāja Ieva Treija, Latvijas Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis, “SkillsLatvia” eksperts un “Prike Latvija” pārstāvis Mārtiņš Kukojs, restorānu īpašniece un viesmīlības eksperte Agita Kausa, restorāna “Whitehouse” servisa vadītājs un pērnā gada konkursa “Latvijas viesmīlības zvaigzne” uzvarētājs Artis Melbārdis.
Konkursa gaitā žūrija pievērsās katrai detaļai, sākot ar apkalpošanas kultūru un darba organizāciju, beidzot ar radošo pieeju un viesmīlības siltumu. Vērtēšana notika ar lielu atbildību un cieņu pret katru dalībnieku.
“Latvijas viesmīlības zvaigzne” mērķis ir novērtēt labākos viesmīlības nozares speciālistus, tādējādi veicinot pakalpojumu kvalitāti.
Konkursu “Latvijas viesmīlības zvaigzne” izstādē organizēja “Gemoss”.
Foto: Ieva Makare, Sergejs Skripa