“Riga Food” jau trešo reizi notiks kūku konkurss “Paaudžu mantojums”!
6. septembrī izstādē “Riga Food 2025” uz “GEMOSS” skatuves norisināsies kūku konkurss “Paaudžu mantojums”, kurā sacentīsies kūku meistari un meistares no visas Latvijas.
Konkursa “Paaudžu mantojums” mērķis ir godināt Latvijas kūku cepšanas tradīcijas, izcelt meistarību un identitāti, kas nodota no paaudzes paaudzē un turpina attīstīties mūsdienīgās interpretācijās.
Žūrija un vērtēšana
Konkursu vērtēs profesionāla žūrija – Latvijas vadošie konditori. Viens no galvenajiem vērtēšanas kritērijiem ir dabīgo produktu un sezonas dabas velšu izmantošana tortes pagatavošanā. Tāpat žūrijas pārstāvji vērtēs kūkas garšu, vizuālo noformējumu, sastāvdaļu oriģinalitāti un receptes stāstu.
Piesakies!
Konkursam “Paaudžu mantojums” var pieteikties ikviens kūku cepējs, kas jau vismaz divus gadus aizraujas ar kūku gatavošanu. Dalībnieku pieteikumus var iesniegt līdz šī gada 22. augustam (ieskaitot). Konkursantiem būs jāiesniedz divas paša gatavotas kūkas – prezentācijas kūka un degustācijas kūka. Degustācijas kūka ir domāta žūrijas vērtējumam, savukārt prezentācijas kūka tiks izstādīta publiskai apskatei.
Konkursa nolikumu skatiet: https://ej.uz/kuku_konkursa_nolikums
Pieteikties šeit: https://ej.uz/kuku_konkursa_pieteikuma_anketa
Balvas
Pirmās trīs vietas iegūs “GEMOSS” dāvanu karti: 1. vieta – 500 eiro vērtībā, 2. vieta – 300 eiro, 3. vieta – 200 eiro vērtībā. Skatītāju simpātijas balvas ieguvējs saņems “GEMOSS” dāvanu karti 100 eiro vērtībā. Katrs konkursa dalībnieks saņems veicināšanas balvu par dalību.
Atbalsti savu favorītu klātienē!
Ikviens interesents ir aicināts 6. septembrī plkst. 10.00–16.00 izstādē “Riga Food 2025” apmeklēt “GEMOSS” skatuvi, vērot konkursu klātienē un atbalstīt savu favorītu. Turklāt izstādes apmeklētājiem būs iespēja vērtēt kūku vizuālo noformējumu, par to balsojot. Vairāk info: https://gemoss.lv/viesmilibas_konkursi_2025
“Paaudžu mantojums 2024” uzvarētāji
Pagājušajā gadā uzvaras laurus konkursā plūca un “Paaudžu mantojums” trofeju – putotāju saņēma skrīveriete Agnese Rūtiņa ar kūku “Riekstiņš karamelē”. Uzvarētāja stāsta: “Uzvara? Tas bija negaidīti! Bet katra mana kūka top ar mīlestību! Šī ir manas ģimenes mīļākā kūka, kas apvieno visu, kas viņiem garšo: sāļā karamele, braunijs, grauzdēti karamelizēti lazdu rieksti, krēmsiers un tumšā beļģu šokolāde. Zināju, ka šī kūka arī žūrijas locekļus neatstās vienaldzīgus.” 2024. gadā 2. vietu konkursā ieguva zīmola “Mūsdienu virtulis” radītāja Santa Āre no Valmieras novada ar torti “Pārsteigums”. Savukārt 3. vietā ierindojās Ievas Fišeres šokolādes kūka.
Kūku konkursu “Paaudžu mantojums” organizē SIA “GEMOSS”.