6.
septembrī
15.00-16.00
Mini seminārs “Augstas pievienotās vērtības un ilgtspējīgi aprites risinājumi pārtikas pārstrādes nozarei”
Pārtikas pārstrādes nozare saskaras ar izaicinājumu – kā apvienot konkurētspēju ar ilgtspēju. Pētījumu ietvaros veidoti ilgtspējīgi risinājumi pārtikas pārstrādes nozarei – no videi draudzīga iepakojuma līdz jaunu produktu radīšanai no blakusproduktiem, papildus pierādot, kā piena, ogu un alus ražošanas blakusproduktus pārvērst augstas pievienotās vērtības sastāvdaļās un inovācijās, kas stiprina konkurētspēju, tādejādi radot produktus, kas apvieno zinātni, ilgtspēju un nākotnes iespējas pārtikas industrijā. "Seminārs veidots, balstoties uz Valsts pētījumu programmas "Vietējo resursu izpēte un ilgtspējīga izmantošana Latvijas attīstībai"
2023.-2025.gadam projektu Nr. VPP- ZM- VRIIILA- 2024/1-0002 "Zinātniski pamatoti risinājumi ilgtspējīgai pārtikas sistēmai Eiropas zaļā kursa mērķu sasniegšanai" (GreenAgroRes) un projekta “Bioaktīvo savienojumu novērtējums fermentētos piena produktos: jauna pieeja” (Nr.
5.2.1.1.i.0/2/24/I/CFLA/002, AF21), lai demonstrētu, kā zinātne pārtop ilgtspējīgos risinājumos pārtikas industrijai."
“EIT Food HUB Latvia”
Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte