Ar inovatīviem pārtikas produktiem iepazīstinās LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultāte


Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultāte izstādes “Riga Food 2020” Inovāciju stendā piedāvās iepazīties ar dažādiem inovatīviem pārtikas produktiem. Izstādē ne tikai varēs uzzināt informāciju par produktiem, bet arī būs iespējams produkciju degustēt.


Aktuāli pētījumi ēdināšanas pakalpojuma jomā Latvijā

Ēdināšanas pakalpojums ikvienam ir kļuvis par neatņemamu dzīves sastāvdaļu. Lai ēdināšanas jomas uzņēmēji spētu sekmīgi īstenot savu biznesu, tam ir jābūt atšķirīgam un kvalitatīvam. Labs atbalsts uzņēmējdarbībai ir dažādi pētījumi - ēdināšanas pakalpojuma kvalitātes analīze, ēdināšanas uzņēmumu darba vides izvērtējums, viesu apkalpošanas un ražošanas procesu optimizācija, tai skaitā pārtikas atkritumu samazināšanas risinājumi, multisensorais mārketings, personāla motivācija un ēdināšanas uzņēmumu veiksmīgas iekšējās komunikācijas nodrošināšana. Veiktie pētījumi var sniegt atbildes interesentiem par aktualitātēm Latvijas ēdināšanas pakalpojumu jomā.
Izstādē tiks prezentēts pētījums par jauniem olbaltumvielu avotiem pārtikai Latvijā, kurā tiek pētītas iespējas uzturā iekļaut olbaltumvielas, kas iegūtas no netradicionāliem olbaltumvielu avotiem, tādiem kā kukaiņi un kāpuri. Šajā pētījumā tiek strādāts pie slieku pārstrādes tehnoloģijas.
Izstādē tiks prezentēts arī pētījums: “Mārrutku bioloģiski aktīvo savienojumu izmaiņas tehnoloģiskos procesos un cilvēka gremošanas trakta in vitro modelī”

Sadarbībā ar uzņēmumiem tapuši inovatīvi tehnoloģiskie risinājumi un izstrādes
Sadarbībā ar SIA Kronis tiks piedāvāti inovatīvie tehnoloģiskie un iepakojuma risinājumi jau gatavu ēdienu risinājumiem. Izstādes laikā tiks piedāvātas degustācijas. Bet inovatīvi tehnoloģiskie risinājumi iepakojumu un produktu izstrādei tiks prezentēti sadarbībā ar A/S “Balticovo”.

Izstādē “Riga Food” tiks piedāvāts arī inovatīvs risinājums blakusprodukta - skābo kāpostu sulas racionālai tālākai izmantošanai.
Latvijas Lauksaimniecības unviersitātes Inovāciju stendā prezentēs arī divas inovatīvas izstrādes: augu eļļas krāsas noteikšanu ar kalorimetriju uz viedtālruņa bāzes, kā arī smidzināšanas un sasaldēšanas žāvēšanas ietekmi uz medus pulveru fenola savienojumiem.
Sestdien, 12. septembrī, degustācijai tiks piedāvātas inovatīvas kartupeļu kūkas, kuras top sadarbojoties LLU PTF un uzņēmējiem.

Plašāka informācija:
http://ptf.llu.lv/lv



592909727_10573.jpg
414570238_10573.jpg