“Latvijas Grāmata” aicina uz tikšanos ar izglītojošās grāmatas bērniem "Kur rodas milti" autori

Klajā laista izglītojoša grāmata bērniem "Kur rodas milti", kas aizsāk grāmatu sēriju "Kur rodas". Grāmatu sērija bērniem skaidros produkta radīšanas ceļu - no pirmsākumiem līdz veikala plauktam. Grāmatas tiks izdotas trīs valodās - latviešu, krievu un angļu.

Sestdien, 25.februārī no plkst.10.30 līdz plkst.12.30 “Latvijas Grāmatas” stendā viesosies "Kur rodas milti" grāmatas autore – pārtikas zinātnes doktore Kristīne Jacino.

Grāmatu sērija "Kur rodas" bērniem saprotamā veidā un valodā stāsta par mūsdienās izmantotām tehnoloģijām pārtikas produktu ražošanā. Izzinot ražošanas procesu un izmantoto rīku ilustrācijas, bērni iegūst zināšanas par dažādām profesijām, kas rada konkrēto produktu, un par pašu ražošanas procesu.

Grāmatas varoņi - triju bērnu ģimene - ceļojot pa Latviju, izstaigā visu produkta radīšanas ceļu un iepazīstas ar zemnieku, kombainieri, miltu melderi un uzzina, kā strādā ierīces, kas novāc labību, uzglabā, apstrādā graudus, tos samaļot miltos. Ceļotāji arī izseko iepakojuma apdrukāšanai un miltu nokļūšanai paciņās. Fotogrāfijas stāsta par graudiem un no tiem iegūstamajiem miltiem, uzskatāmi parādot atšķirības starp kviešu un rudzu miltiem.

Iecere grāmatas autorei radusies, stāstot bērniem, kā mūsdienās rodas pārtika un kā notiek miltu malšana, kāpēc baltmaize ir balta, bet rupjmaize tumša, un kas ir tie dzeltenie ruļļi uz laukiem rudenī.

Grāmatu sērijas "Kur rodas" zināšanās dalās Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Pārtikas tehnoloģijas fakultātes pasniedzēji un produktu ražošanas profesionāļi. Šajā sērijā ražošanas procesus palīdzēja sagatavot doktore pārtikas zinātnē Daiga Kunkulberga no LLU. Savās zināšanas dalījās nozares vadošie uzņēmumi Latvijā - A/S "Rīgas dzirnavnieks", LPKS "Latraps" un agronomi Līga un Edgars Ružas. Savukārt sarežģītos procesus pievilcīgās un košās ilustrācijas ietērpusi māksliniece Maija Līduma.

Grāmata ir izdota trijās valodās, lai ikvienā ģimenē būtu vistīkamākais veids, kā iepazīt gardumu ceļu. Atbilstoši lasītāju vēlmēm grāmata būs pieejama arī elektroniskajā versijā, norāda izdevēji.