BALTIJAS VADOŠO IZSTĀŽU RĪKOTĀJS

Pavāri Ķīpsalā sacentīsies par labāko tituliem!

6. septembrī pārtikas izstādē “Riga Food” notiks tradicionālais konkurss “Latvijas gada pavārs 2024” un “Latvijas gada pavārzellis 2024”, kurā par tituliem sacentīsies talantīgākie un drosmīgākie pavāri no visas Latvijas. Konkursa uzvarētāji līdz ar prestižo godalgu – “Reaton Zelta pavārnīcu” – saņems arī vērtīgas balvas.

Ikgadējā konkursa mērķis ir ne vien noskaidrot Latvijas gada pavāru un pavārzelli, bet arī veidot un attīstīt pavārmākslu Latvijā atbilstoši “Mūsdienu Latvijas virtuves” manifestam, kas aicina apvienoties pašmāju pavārus, zemniekus un ražotājus, lai radītu laikmetīgas receptes no vietējiem produktiem, vienlaikus popularizējot un saglabājot mūsu kulināro mantojumu.

Šī gada konkurss pievēršas arī šobrīd aktuālajai ilgtspējības tēmai, par savu devīzi pasludinot – “Ilgtspējīga virtuves darbība jeb virtuve bez atkritumiem”.

Pavāri aicināti pieteikt dalību!
Par konkursa dalībnieku var kļūt ikviens kvalificēts pavārs, kas attiecīgajā jomā strādā pēdējos trīs gadus. Konkursa nolikumu skatīt šeit.

Konkursa finālā, kas notiks 6. septembrī Izstāžu centrā Ķīpsalā, katram pavāram būs jāpiedalās kopā ar savu palīgu. Par palīgu var kļūt pavārzellis, kurš dzimis ne agrāk par 2001. gada 6. septembri.

Turklāt iegūt kāroto titulu “gada pavārzellis” varēs arī dalībnieks, kurš nepārstāv “Latvijas gada pavārs 2024” uzvarētāju komandu. Pavārzelli vērtēs pēc atsevišķiem žūrijas kritērijiem – tiks vērtēta darba tehnika, komandas darbs, higiēna un darba drošība, ieinteresētība darba uzdevumos un inovācijas.

Kā pieteikties?

Pilnīgi aizpildīta pieteikuma anketa jāiesūta elektroniskā veidā līdz 2024. gada 1. augustam, bet mājas uzdevums līdz 2024. gada 10. augustam uz e-pastu: svetlana.pavaruklubs@gmail.com ar norādi “Latvijas gada pavāra / pavārzeļļa 2024 konkursam”.

Finālistu cīņa
Neatkarīga kompetenta žūrija, anonīmi izvērtējot saņemtās receptes un fotogrāfijas, noteiks sešus konkursa finālistus, kas spēkiem mērosies 6. septembrī izstādē “Riga Food” Ķīpsalā.

Starptautiska žūrija un vērtīgas balvas
Pavāru meistardarbus pēc noteiktiem kritērijiem izvērtēs starptautiska žūrija, kam ir pamatīga konkursu vērtēšanas pieredze. Labākais pavārs iegūs ceļojošo “Reaton Zelta pavārnīcu” un 1500 eiro lielu naudas balvu, savukārt gada pavārzellis tiks pie 300 eiro.

2023. gada labākais pavārs un pavārzellis
Pērn konkursā “Latvijas gada pavārs” uzvarēja restorāna “Ferma” šefpavāre Valērija Čudova, bet par “Latvijas gada pavārzelli 2023” kļuva Elīna Potapova no restorāna “Snatch”. Tāpat pagājušajā gadā izstādē noskaidroja komandu, kas šogad veiksmīgi pārstāvēja Latviju “Bocuse d’Or” sacensībās Norvēģijā. Latviešu komanda: restorāna “Ferma” šefpavārs Nils Ģēvele kopā ar titula “Latvijas gada pavārzellis 2022” ieguvēju Agati Batragu un treneri, trīskārtēju “Latvijas gada pavārs” ieguvēju Dināru Zvidriņu izcīnīja godpilno 12. vietu.

Konkursus rīko “Pavāru klubs” sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1.

Jautājumu gadījumā sazinieties:
Svetlana Riškova, tālr.: 29238453
Viesturs Lasmanis, tālr.: 26319522
Vilnis Lauciņš, tālr.: 29218007

305994305_13792.jpg
581926510_13792.jpg
1445644977_13792.jpg
1901130278_13792.jpg
1560504429_13792.jpg
975120489_13792.jpg
312257531_13792.jpg
672498609_13792.jpg
1582709675_13792.jpg
779485003_13792.jpg
1555402160_13792.jpg
1041945591_13792.jpg
744607257_13792.jpg
386688641_13792.jpg
452817708_13792.jpg
1454934352_13792.jpg
1684520881_13792.jpg
1161712878_13792.jpg
214361269_13792.jpg
1255379556_13792.jpg



Top