Baltijas vadošo izstāžu rīkotājs
Riga Food iesaka

Latvijas un Igaunijas uzņēmumi kopīgi plāno radīt veselīgu saldumu klāstu no Baltijā pieejamajiem resursiem

Latvijas uzņēmums "Biorganik5" un Igaunijas uzņēmums "Chaga OU" Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programmā kopīgi plāno radīt organiskas želejas konfektes no dabīgām sulām un īpašā tehnoloģijā pārstrādātām ogām, informēja "Biorganik5" valdes locekle un projekta vadītāja Iveta Cīrule.

Viņa pastāstīja, ka investīciju projekta mērķis ir radīt veselīgu saldumu klāstu no Baltijā pieejamajiem resursiem. Paredzēts, ka organiskās želejas konfektes būs bez krāsvielām, glutēna, laktozes, papildus pievienotiem cukuriem un konservantiem. Saskaņā ar plānu, saldumi pie patērētajiem varētu nokļūt 2018.gadā.

Cīrule atzīmēja, ka "Biorganik5" ir projekta vadošais partneris, un nodrošina produktu, kuru sastāvā ir bioloģiski audzēta alveja, ražošanu un izplatīšanu. Savukārt projekta Igaunijas partneris - uzņēmums "Chaga OU" - ir specializējies ziemeļu meža bagātību pārvēršanā uzturā lietojamos pulveros. "Alvejas sula, meža ogas un bērzu piepju pulveri būs pamats jaunās saldumu līnijas produktu izstrādei. Starpvalstu komanda apvienojusies, jo saskata iespēju kaimiņvalstu sadarbībā attīstīt jaunu un unikālu produktu," skaidroja Cīrule.

Viņa arī pastāstīja, ka šā gada 5.jūlijā abi partneri oficiāli ir parakstījuši finansēšanas līgumu, tādējādi oficiāli aizsākot sadarbību. Patlaban aktīvi norisinās darbs pie jaunā produkta izstrādes. "Starpvalstu komanda jau izstrādājusi pamatkonceptu salduma līnijas garšas un satura kritērijiem, kurus tālāk testēs pētniecības institūts. Plānots, ka 2018. gadā saldumu līnija būs gatava un prezentēta ne tikai izstādē "Riga Food 2018", bet arī izstādēs Vācijā un Igaunijā," atzīmēja Cīrule.
Šobrīd projekta komanda aktīvi pēta un testē arī citu ražotāju produktus, apkopo interesantākos faktus par saldumiem un eksperimentē, lai radītu unikālus saldumus.

Saskaņā ar "Biorganik5" sniegto informāciju, Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programmas finansētais projekts "Organic jelley candy with freeze dried berries" ilgs no 2017.gada 1.maija līdz 2018.gada 31.oktobrim. Projekta kopējais plānotais finansējums ir 183 209,20 eiro, no kuriem 85% jeb 155 727,82 eiro ir Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programmas līdzfinansējums, bet 15% jeb 27 481,38 eiro - projekta partneru finansējums.

Publicēta: 20.07.2017 10:38
Arta Goba, LETA



Biļetes, Laiks, Vieta


Izstādes buklets


Ekspozīcija