BALTIJAS VADOŠO IZSTĀŽU RĪKOTĀJS

“Riga Food 2019” tiksies pārtikas nozares profesionāļi no 60 valstīm!

Jau no 4. līdz 7. septembrim Baltijas nozīmīgākais pārtikas industrijas notikums “Riga Food 2019” Ķīpsalā pulcēs nozares profesionāļus no visas pasaules – izstādē piedalīsies 700 uzņēmumu no 30 valstīm, apmeklējumam ir reģistrējušies profesionāļi no 60 valstīm.

“Ar katru gadu “Riga Food” kļūst aizvien interesantāks ārvalstu profesionāļiem, atzinīgi tiek novērtēta gan pasākumu programma, gan izstādes B2B iespējas. Visbiežāk profesionāļi kā izstādes apmeklējuma mērķus norāda jaunu kontaktu un informācijas iegūšanu, kā arī reālu iepirkumu veikšanu. Interesi izrāda arī veikalu tīkli no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas,” norāda “Riga Food” vadītājs Rolands Nežborts.

Pirmo reizi “Riga Food” piedalīsies uzņēmumi no Baškīrijas, Lielbritānijas, Tulas apgabala un Altaja novada un Rumānijas! Šogad izstādē būs apskatāmi 13 valstu kopstendi – Baltkrievijas, Čehijas, Gruzijas, Igaunijas, Itālijas, Meksikas, Latvijas, Lietuvas, Kanādas, Ukrainas un Krievijas: Baškīrijas, Tulas apgabala un Altaja novada.

Latvijas nacionālajā kopstendā jaunākos pārtikas produktus prezentēs 22 uzņēmumi – “Almarini”, “Aloja Starkelsen”, “Dimdiņi”, Gaļas nams “Ādaži”, “Kronis”, “Lat Eko Food”, “LKOM", “Jaunpils pienotava”, “Mosenc”, “Perfecto”, “Skrīveru saldumi”, “Top Food”, “Valežs”, “Very Berry” un Latvijas Maiznieku biedrības biedri: “N. Bomja maiznīca”, “Lielezers”, “Dona”, Maiznīca “Flora”, “Hanzas maiznīca”, “Lāči”, “Saldus maiznieks”, “LPB Priekules maizes ceptuve” un “Puratos”. Savukārt Latvijas novadu hallē ar savu gastronomisko piedāvājumu un kulināro mantojumu dižosies Latvijas novadu, pārnovadu mazie un vidējie uzņēmumi un mājražotāji.

Līdztekus “Riga Food 2019” plašajai ekspozīcijai notiks pavāru, pavārzeļļu, bārmeņu un tējas meistaru konkursi, aizraujoši šovi, izglītojuši semināri, biznesa tikšanās, prezentācijas, degustācijas un daudz citu izglītojošu un iedvesmojošu pasākumu. Detalizēta “Riga Food 2019” programma: www.bt1.lv/rigafood/visit.php#events

Izstādes “Riga Food 2019” oficiālā atklāšana notiks 4. septembrī plkst. 11.00 konferenču zāle Nr. 3, savukārt plkst. 12.30 interesenti aicināti uz Baškīrijas kopstenda atklāšanu.

Latvijas gardāko medus, maizes un piena produktu nominēšana
Lai popularizētu piena, maizes un medus nozīmi uzturā, kā arī parādītu – cik dažādus veselīgus produktus spēj saražot Latvijas uzņēmumi un meistari, 4. septembrī, uzreiz pēc “Riga Food 2019” atklāšanas, tiks apbalvoti augstas kvalitātes pārtikas produktu konkursu uzvarētāji. “Kaut arī maize ir viens no senākajiem pārtikas produktiem, tā mainās līdzi mūsdienu patērētāju tendencēm un kļūst arvien dažādāka – gan uzturvērtības, līdz ar to veselīguma, gan lietojuma ziņā. Šogad konkursa devīze ir “Veselīga maize mūsdienīgam patērētājam”, stāsta Latvijas Maiznieku biedrības izpilddirektore Gunta Duka.

Jaunums – “Labākais alus kokteilis 2019”
Pirmo reizi izstādē “Riga Food” 4. septembrī plkst. 12.00 notiks bārmeņu konkurss “Labākais alus kokteilis 2019”, kurā dalībniekiem būs jāpagatavo jauna, paša izdomāta alus kokteiļa recepte, par bāzes dzērienu izmantojot Latvijā ražotu alu. “Vēlamies parādīt, ka Latvijā ražotu alu var izmantot arī oriģinālu un garšīgu kokteiļu pagatavošanā,” norāda konkursa rīkotāja, “Alus fans” valdes priekšsēdētāja Daiga Skrimble.

Industriālie IOT risinājumi pārtikas industrijā
Lai praktiski iepazīstinātu pārtikas nozares uzņēmumu pārstāvjus ar IOT sistēmu un IOT risinājumu iespējām ražošanas procesu uzlabošanā, 4. septembrī plkst. 12.00 konferenču zālē Nr. 1 notiks seminārs “Kas īsti ir industriālie IOT risinājumi, un kā tos praktiski izmantot pārtikas industrijā?”

Spēkiem mērosies Latvijas zināmākie pavāri!
4. septembrī plkst. 14.00 izstādē pavāru ringā par Latvijas labākā meistarpavāra titulu sacentīsies seši pieredzējuši šefpavāri – Lauris Aleksejevs, Raimonds Zommers, Valters Zirdziņš, Māris Jansons, Jānis Zvirbulis, Ingmārs Ladigs. “Bieži saņemam pārmetumus, ka pavāru konkursos sacenšas un savas spējas demonstrē tikai jaunie pavāri. Tāpēc šoreiz savu virtuves mākslu pagatavot brīnišķīgus ēdienus demonstrēs Latvijā iemīļoti šefpavāri. Tā būs aizraujoša cīņa starp pieciem lieliskiem meistariem. Aicinu ikvienu nelaist garām šo lielisko iespēju un vērot spraigo šovu!” – tā “Pavāru kluba” valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova.

Starptautiska kontaktbirža uzņēmumiem un pētniecības institūcijām
“Riga Food 2019” starptautiskā pārtikas nozares kontaktbirža norisināsies 5. septembrī plkst. 11.00. Kontaktbiržā uzņēmēji un zinātnieki sēdīsies pie viena galda ar potenciālajiem sadarbības partneriem no Latvijas, Eiropas Savienības valstīm un citām izstādes dalībvalstīm, lai pārrunātu eksporta, importa, jaunu produktu izstrādes, komercializācijas, tehnoloģiju pārneses, kopēju pētniecības projektu attīstības jautājumus. Dalību kontaktbiržai var pieteikt līdz 2. septembrim: https://riga-food-2019-brokerage.b2match.io/

Latvijas pavāri sacentīsies par dalību “Bocuse d’Or”!
Dinārs Zvidriņš, Artūrs Taškans, Juris Latišenoks, trīs jauni, talantīgi un Latvijā labi zināmi pavāri, ir pieņēmuši izaicinājumu un 5. septembrī plkst. 10.00 izstādē uzsāks cīņu par iekļūšanu pasaules prestižākā pavāru konkursa “Bocuse d’Or” pusfinālā. Latvijas nacionālās atlases uzvarētājam būs iespēja ieiet vēsturē kā pirmajam no Latvijas, kurš piedalīsies “Bocuse d’Or”. Nāc un atbalsti savu favorītu!

Idejas ar pievienoto vērtību pārtikas nozarei

5. septembrī izstādē “Riga Food 2019” norisināsies konkursa “Inovāciju balva” (Innovation Prize) demo diena – plkst. 15.00 hallē Nr. 1 interesetni ir aicināti vērot konkursantu iesniegto ideju prezentācijas, sākot no ražošanas optimizācijas risinājumiem, jauna iepakojuma, pārtikas piedevām līdz pat pārtikas produktu sērijām. Divi vērtīgāko ideju autori saņems grantu – pirmās vietas ieguvējam tie būs 10 000 eiro, bet otrās vietas ieguvējam – 5000 eiro.

Darbojies un smelies idejas!
„Riga Food 2019” apmeklētāji varēs vērot ne tikai dažādus šovus un konkursus, bet arī paši iesaistīties aktivitātēs, darboties, mācīties, iedvesmoties un nogaršot visdažādākos produktus. Apmeklējot Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma ekspozīciju, ikviens varēs piedalīties sviestmaižu gatavošanas maratonā “Sviestmaize vieno!”. “Akmeņlauža” ekspozīcijā interesenti varēs izmēģināt prasmes kokteiļu pagatavošanā, izmantojot kādu no 11 “Akmeņlaužiem”. Savukārt 5. septembrī plkst. 12.00 ekspozīcijā “Latvijas maize” fitnesa modele un trenere Anita Pužule lauzīs stereotipus par maizes lietošanu ikdienā. Apmeklē un uzzini, kā dzīvot aktīvi, darīt to, kas patīk, neatsakoties no maizes ēšanas ikdienā!”

”Riga Food” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Sekojiet līdzi izstādes jaunumiem mājaslapā: www.rigafood.lv;
sociālajos tīklos: www.facebook.com/rigafood

Izstādes darbalaiks:
4. septembris 10.00–18.00 (Profesionāļu diena)
5., 6. septembris 10.00–19.00
7. septembris 10.00–17.00




Top