BALTIJAS VADOŠO IZSTĀŽU RĪKOTĀJS

Maizes kvalitātes konkursa rezultātus paziņos izstādē “Riga Food 2019”. Vēl var pieteikt dalību!

22. un 23. augustā Jelgavā notiks “Maizes kvalitātes konkurss 2019”, kura devīze šogad ir “Veselīga maize mūsdienīgam patērētājam”. Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti starptautiskās pārtikas izstādes “Riga Food 2019” atklāšanas dienā – 4. septembrī Ķīpsalā!

Maizes kvalitātes konkursa mērķis ir popularizēt maizes izstrādājumus, to daudzveidību, veicināt to lietošanu uzturā un izcelt Latvijas augstākās kvalitātes maizes ražotājus. 

“Šobrīd dzīvojam laikā, kad ēdienam, ēdiena gatavošanai un viedokļiem par pārtiku ir piešķirts gandrīz kulta statuss. Līdz ar to mēs, maizes ražotāji, vēlamies atgādināt arī par sevi kā būtisku Latvijas pārtikas ražotāju daļu. Kaut arī maize ir viens no senākajiem pārtikas produktiem, tā mainās līdzi mūsdienu patērētāju tendencēm un kļūst arvien dažādāka – gan uzturvērtības, līdz ar to veselīguma, gan pielietojuma ziņā. Stāstu par latvieti un viņa maizi turpināsim arī šogad un Maizes kvalitātes konkurss ir lieliska iespēja, lai godinātu mūsdienīgas un kvalitatīvas maizes ražotājus,”  norāda Latvijas Maiznieku biedrības izpilddirektore Gunta Duka.

“Maizes kvalitātes konkursam 2019” ražotāji var iesniegt vienu maizes veidu, kas atbilst konkursa devīzei ‘’Veselīga maize mūsdienīgam patērētājam’’:

Kvalitātes konkurss patērētājiem apliecina, ka Latvijas maiznieki ražo augstas kvalitātes produktus un arvien domā par jauniem maizes veidiem, ar ko pārsteigt gardēžus un savus pircējus. Konkursam iesniegtās maizes kvalitāte tiks izvērtēta pēc starptautiski atzītas vērtēšanas sistēmas, nesalīdzinot tās savā starpā.

Maizes vērtēšana
Konkursā ar sensorās vērtēšanas metodēm tiks noteikts maizes izskats, garoza, mīkstuma porainība un struktūra, kā arī maizes garša un smarža. Vērtētāji būs mācīti eksperti, kuri ir apguvuši maizes sensorās vērtēšanas pamatprincipus, ir beiguši praktiskās mācības kursu un kuriem ir vienota izpratne par maizes kvalitāti. Tie ir zinātnieki, kā arī maizes un miltu ražotāji, kam ir pieredze maizes ražošanā.

Vēl var piedalīties!
Maizes ražošanas uzņēmumi dalībai konkursā var pieteikties līdz 1. augustam, iesniedzot rakstisku pieteikumu Latvijas Maiznieku biedrībā (Lizuma ielā 5, Rīgā, LV-1006) vai elektroniski uz e-pastu: birojs@maizniekubiedriba.lv.  Ar konkursa nolikumu var iepazīties šeit.

Uzvarētāju apbalvošana!
Konkursa rezultātu paziņošana un apbalvošana notiks izstādes “Riga Food 2019” atklāšanas dienā, 4. septembrī, uzreiz pēc izstādes oficiālās atklāšanas. Konkursa uzvarētājiem tiks piešķirtas “Riga Food” medaļas un diplomi, kas apstiprinās izstrādājuma kvalitāti. Vienam no maizes paraugiem balvu piešķirs Latvijas Diētas ārstu asociācija.

Konkursu rīko Latvijas Maiznieku biedrība sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultāti, Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 un Zemkopības ministrijas finansiālu atbalstu.





Top