BALTIJAS VADOŠO IZSTĀŽU RĪKOTĀJS

Inovācijas pārtikas nozarē un veselīgā uztura jomā

Latvijas Tehnoloģiskais centrs (LTC) un Eiropas Biznesa atbalsta tīkls Latvijā (EEN-Latvija) no 4. līdz 7. septembrim izstādē “Riga Food 2019” organizē ekspozīciju "Inovācija pārtikai", kas pārtikas jomas uzņēmējiem  piedāvās saņemt dažādu speciālistu konsultācijas, lai savu ideju pārvērstu konkurētspējīgā produktā vai pakalpojumā.

Ekspozīcijā ikviens interesents varēs iepazīties ar jaunākajiem produktiem un iestrādnēm pārtikas nozarē, kas tapuši sadarbībā ar Latvijas pētniecības un attīstības institūcijām. Šogad akcents ir uz inovācijām bioloģiskās un eko-pārtikas jomā, jo aizvien vairāk patērētāju Latvijā izvēlas ikdienā lietot uzturā veselīgu un augstvērtīgu pārtiku. Tādēļ arī uzņēmējiem un zinātniekiem aizvien biežāk ir jāsadarbojas, lai patērētāju pieprasījumu pēc jauniem un kvalitatīviem produktiem spētu nodrošināt.

Inovācijas stendā varēs apskatīt un nogaršot SIA “Tiks Tev un Man” augļu/ogu sīrupus ar ārstnieciskajiem augiem, kas ir izstrādāti sadarbībā ar LLU Dārzkopības Institūtu. Ģimenes uzņēmums “Diamond’s Group” piedāvās bezglutēna un bez laktozes kūkas no bietēm, ķirbjiem, kabačiem u.c. pašmāju dārzeņiem. Latvijas Lauksaimniecības universitātēs pētnieces iepazīstinās ar novitātēm pārtikas pētniecībā, kā piemēram par slieku proteīna pētījumiem, kuri tiek tālāk izmantoti jaunu pārtikas produktu izstrādē.

Tā kā inovācija un zinātne ir ilgtermiņa process, kas nereti prasa vairākkārtēju testēšanu, pārstrādi un uzlabošanu, Inovācijas stendā varēs nobaudīt arī dažādu iepriekšējo gadu jaunumu uzlabotās versijas un jaunākās receptūras. Apmeklētājiem tā ir iespēja ne vien būt pirmajiem, kas uzzina par jaunajiem produktiem, kuru, iespējams, nav pat veikalu plauktos, bet arī piedalīties to receptūru izstrādē, sniedzot viedokli par vēlamajām garšas, struktūras un iepakojuma īpašībām.

5.septembrī LTC un EEN-Latvija organizē bezmaksas starptautisku kontaktbiržu pārtikas nozares uzņēmējiem un zinātniekiem. Kontaktbirža sniedz iespēju uzņēmējiem un zinātniekiem, kuri meklē sadarbības partnerus pētniecībai vai uzņēmējdarbībai, kā arī biznesa partnerus jaunu produktu, jaunu tirgu vai sadarbības formu veidošanai, iepriekš rezervētu tikšanos laikā pārrunāt sadarbības iespējas.
Reģistrācija un tikšanos rezervācija turpināsies līdz pat 2. septembrim.

Papildu informācija par ekspozīciju "Inovācija pārtikai" un kontaktbiržu:
Diāna Krieviņa
Tālr.: +371 29149919
E-pasts: dianak@edi.lv
Latvijas Tehnoloģiskais centrs
Eiropas Biznesa atbalsta tīkls Latvijā




Top