BALTIJAS VADOŠO IZSTĀŽU RĪKOTĀJS

Izbaudi jaunas garšas izstādē “Riga Food 2020”!

No 9. līdz 12. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas nozīmīgākā pārtikas izstāde “Riga Food 2020”, kas nozares profesionāļiem sniegs drošu vidi jauniem darījumiem, bet ikvienam gardēdim piedāvās iepazīt vēl neiepazītas garšas un smelties idejas savai ēdienkartei. Būs arī grila un BBQ konkursi, čili ēšanas sacensības, jaunumu prezentācijas un izglītojošas meistarklases!
Izstādē “Riga Food 2020” un kontaktbiržā savus jaunos un inovatīvos produktus un pakalpojumus prezentēs vairāk nekā 400 uzņēmumu no 30 valstīm. Izstādes apmeklētāji varēs doties gastronomiskā ceļojumā, paviesojoties Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Čehijas, Kanādas, Ukrainas, Moldovas, Japānas un Polijas nacionālajos kopstendos.

Latvijas garšas
Latvijā ražotus saldumus, garšvielas, ievārījumus, gaļas izstrādājumus, sieru, kafiju un vēl daudzus citus gardus pārtikas produktus Latvijas nacionālajā kopstendā prezentēs “Aloja Starkelsen”, gaļas nams “Ādaži”, “Jaunpils pienotava”, “Top Food”, “Mosenc”, “Valežs”. Savukārt ar plašo Latvijas maizes ražotāju piedāvājumu iepazīstinās Latvijas Maiznieku biedrības biedri – “Dona”, N. Bomja maiznīca “Lielezers”, “Saldus maiznieks”, “Lāči” un “Hanzas maiznīca”. Protams, neizpaliks arī Latvijas mājražotāju, sīkražotāju un mazo uzņēmumu radītie gastronomiskie labumi, kas ļaus sajust un izbaudīt reģionu kolorītu.

Jaunākie produkti
Uzņēmumi jau tradicionāli izvēlas tieši izstādi “Riga Food”, lai prezentētu un testētu savus jaunākos produktus. Piemēram, “Sabiles sidrs” izstādes apmeklētājus iepazīstinās ar šogad radītu jaunu zīmolu "GARDENERS". Interesenti varēs degustēt trīs jaunos sidrus: sauso ābolu, pussauso ābolu un upeņu un saldo ābolu un cidoniju. “Top Food” prezentēs jaunus kraukšķīgos sierus "Hrumm Hrumm" ar sešām garšām. Savukārt “KAIGO” iepazīstinās ar dažādiem Latvijā ražotiem augstvērtīgiem Aļaskas savvaļas laša produktiem, bet “Iberic Tapas OÜ” no Igaunijas aicinās iepazīt spāņu delikatesi mojama. Par citiem “Riga Food 2020” dalībnieku jaunumiem uzzini: www.rigafood.lv

Pārtikas tehnoloģijas

Pārtikas nozares profesionāļi izstādē varēs iepazīt jaunākās un pieprasītākās pārtikas tehnoloģijas. Piemēram, ’’Nord Systems’’ aicina ražotājus ņemt līdzi savu produkciju un apmeklēt viņu stendu, lai izmēģinātu demo iekārtas – metāla detektoru, uzlīmju un tintes strūklas printerus, lāzerus – un pārliecinātos par to lietošanas ērtumu un kvalitāti. Savukārt “SnapTest.LV” aicina ražotājus izmēģināt “RomerLabs” glutēna alergēna testu komplektu vienam produktam bez maksas, bet “SRS GASTRO” piedāvās augstas veiktspējas rūpnieciskās mazgāšanas iekārtas “Multiwasher by Somengil”.

Kvalitatīvākie produkti

Arī šogad pārtikas ražotāji un meistari izstādē saņems “Riga Food” medaļas izcilas kvalitātes pārtikas produktu – medus un piena – konkursos. Medus konkursa uzvarētāji jau ir zināmi! 9. septembrī labākie biškopji, kas saņems “Riga Food” zelta medaļas, ir Lolita Rudzīte par pavasara, liepziedu medu, kas ievākts Skrīveru dendroloģiskajā parkā, Maija Malnača par dažādu ziedu medu, kas ievākts Viesītes novadā, un Ilze Grava-Niķe par liepziedu medu, kas ievākts Rīgā, Ēnas ielā. Piena kvalitātes konkursu laureātus paziņos un kopā ar medus konkursa uzvarētājiem sveiks apbalvošanas ceremonijā, kas notiks uzreiz pēc izstādes atklāšanas. “Riga Food 2020” oficiālā atklāšanas notiks 9. septembrī plkst. 11.00 konferenču zālē Nr. 3.

Inovācijas
Vēl izstādē varēs iepazīties ar visu trīs Baltijas valstu sasniegumiem pārtikas nozarē. Apmeklējot Inovāciju ekspozīciju, būs iespēja apskatīt uzņēmēju, zinātnieku un pētnieku izstrādātos jaunākos produktus un risinājumus pārtikas nozarē, savukārt uzņēmēji un nozares profesionāļi 10. septembrī ir aicināti piedalīties starptautiskajā kontaktbiržā. Reģistrēties kontaktbiržai: https://rigafood2020.b2match.io/

Prezentāciju laundžs

Visās četrās izstādes dienās darbosies prezentāciju laundžs, kur uzstāsies lektori ar vērtīgām un kodolīgām prezentācijām par aktuālām tēmām pārtikas nozarē, piemēram, zero waste principi pārtikā. Turpat notiks arī grila un BBQ konkursi, meistarklases, čili ēšanas sacensības, kurās varēs piedalīties ikviens izstādes apmeklētājs. 

Izbaudi īstas japāņu tējas unikālo garšu
No 9. līdz 12. septembrim  izstādē “Riga Food 2020” varēs doties gastronomiskā ceļojumā, paviesojoties deviņu valstu nacionālajās ekspozīcijās. Pirmo reizi “Riga Food” vēsturē būs Japānas nacionālais kopstends, kurā varēs iepazīt Japānas tējas kultūru un nobaudīt tējas, kas ir viens no Japānas galvenajiem eksporta produktiem uz Eiropas Savienību. Japānas Lauksaimniecības, mežsaimniecības un zivsaimniecības ministrijas pārstāvji norāda, ka galvenie mērķi dalībai izstadē “Riga Food 2020” ir radīt izpratni par Japānas lauksaimniecības un pārtikas produktu augsto kvalitāti, veidot jaunas iespējas uzņēmējdarbības attīstībai Baltijas reģiona tirgū, kā arī veido jaunus biznesa kanālus, popularizējot japāņu tēju.
Japānas nacionālā kopstenda oficiālā atklāšanas ceremonija notiks pirmajā “Riga Food 2020” dienā – 9. septembrī plkst. 12.00 hallē Nr. 2, stenda Nr. A8 / C15.
Japānas kultūrā tējai ir īpaša loma, un tur notiekošās tējas ceremonijas nav pielīdzināmas tējas dzeršanas tradīcijām nevienā citā valstī. Izstādes apmeklētāji varēs iepazīt japāņu tējas, kas ir arī viens no galvenajiem Japānas eksporta produktiem uz Eiropas Savienību. Japāņu tējai ir daudz dabisku priekšrocību, ko rada tādas sastāvdaļas kā zaļās tējas katehīns, minerālvielas, vitamīni u. C. Starp citu, bioloģiskā japāņu tēja un grauzdētā tēja bez kofeīna sniedz daudz labumu veselībai. Tējas lietošana uzturā palielina modrību, uzlabo produktivitāti un smadzeņu darbību.

“Riga Food 2020” apmeklētāji un dalībnieki ir laipni gaidīti Japānas nacionālajā stendā, kur būs iespēja iepazīties ar dažādiem japāņu tējas veidiem - tostarp Matcha, Gyokuro, Sencha, Bancha, Hojicha (brūno rīsu tēja), kā arī aromatizētu zaļo tēju un saldo Matcha pulveri / saldo Hojicha (grauzdēta zaļā tēja) pulveri, ko izmanto lates dzērienu pagatavošanai. Izbaudi Japānas produktu unikālo garšu!

Atzītas biznesa attīstības treneres vebinārs
Šogad 1. septembrī plkst. 15.00 izstādes laikā, tiešsaistes platformā "ZOOM" uzstāsies viena no 20 Krievijas vadošajām lektorēm – biznesa trenere un personiskā zīmola attīstīšanas eksperte Julianna Pļiskina. Online vebinārā “Kā ar nelieliem izdevumiem attīstīt mazo biznesu, izmantojot personisko zīmolu” eksperte pastāstīs, kāpēc uzņēmuma dibinātājam 21. gadsimtā ir vajadzīgs personiskais zīmols. Meistarklases notiks krievu valodā. 

Drošības pasākumi
Lai dalība “Riga Food 2020” un tās apmeklējums būtu maksimāli drošs, Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 ir ieviesusi virkni drošības pasākumu – atsevišķas ieejas un izejas, kontrolētu apmeklētāju skaitu, pastiprinātu telpu dezinfekciju u. C. Par drošības pasākumiem uzzini 

”Riga Food” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Sekojiet līdzi izstādes jaunumiem mājaslapā: www.rigafood.lv
Sociālajos tīklos: www.facebook.com/rigafood
www.instagram.com/fair_riga_food/

Darba laiks:
9. septembris 10.00–18.00
10.–11. septembris 10.00–19.00
12. septembris 10.00–17.00

Ieejas biļete – 3 EUR
Pārtikas nozares profesionāļiem reģistrējoties ieeja bez maksas!
Autostāvvieta: 5 EUR


521260211_10470.jpg
1731404094_10470.jpg
1920782719_10470.jpg
1138782351_10470.jpg
400055544_10470.jpg
2043807449_10470.jpg
1498037427_10470.jpg
961139949_10470.jpg
1531952496_10470.jpg
759402137_10470.jpg
269580627_10470.jpg
664041194_10470.jpg
2114188599_10470.jpg
1043354063_10470.jpg
1232115619_10470.jpg
2088179774_10470.jpg
1219837605_10470.jpg
1328420322_10470.jpg
1391937663_10470.jpg
610627644_10470.jpg
2086230243_10470.jpg
1600239826_10470.jpg
1063733878_10470.jpg
1728309843_10470.jpg
51761675_10470.jpg
1973119850_10470.jpg
1618104431_10470.jpg
1415936917_10470.jpg
233221111_10470.jpg
54052006_10470.jpg
1931423898_10470.jpg
23964020_10470.jpg



Top